Egy virágültetés margójára

Megszépült a Tiszolczy-telepen, a Somogyi-Bacsó utca végénél található zöld kis híd környéke, a pomázi gyerekek egyik kedvenc kacsaetető és kődobáló helye.
Három környékbeli család összefogott, és 2019. április 6-án megszabadította a Dera-patak medrét a tavalyi szemétszedési akció óta összegyűlt, a környezetünkre rendkívül ártalmas sörös dobozoktól, üvegektől, műanyag hulladéktól.
A szemét eltüntetése után a lelkes csapat virágot ültetett, amihez Nagy István csodaszép ládát készített. Amíg a felnőtteket lekötötte a munka, a gyerekek krétával rajzoltak a környéket csúfító betonkerítésre.
Az ötletgazdák nem akartak nagy felhajtást, csak arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy egy kis odafigyeléssel, magunk is tehetünk azért, hogy környezetünk tisztább, csinosabb legyen.
Nem elég csak bosszankodni, hogy már megint mennyi szemét gyűlt össze, hanem bizony időnként le kell hajolni, és össze kell szedni az eldobált sörös dobozokat. Még akkor is, ha ez eredetileg nem a mi feladatunk lenne.
Mert ez jó mindnyájunknak.
– Fehér Ildikó –

“Egy virágültetés margójára” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ha az ember lemegy a patakhoz, megengedi magának, hogy csendben legyen, nézi a vizet, hallgatja a csobogást, legalább 10 különböző madárhang szólítja meg. Az idő megáll, az egy percből félórák lesznek! Csoda kis hely, csodás elmélyülés! Próbálja ki, aki teheti!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.