Ismét lehet égetni Pomázon

“… miután megoldódik a zöldhulladék elszállítás, így az égetés szűnjön be Pomázon. Sok lakossági megkeresés volt” (Vicsi László polgármester, képviselő-testületi ülés, 2017. november 15.). Ezzel az idézettel szembesítettem a polgármestert az égetést ismét lehetővé tévő rendelet tárgyalásakor, kérve, hogy a másfél hónapja életben lévő égetési tilalmon ne változtassunk.
Legfőképpen azért ne, mert a szolgáltató mennyiségi korlátozás nélkül minden hónapban elszállítja a zöldhulladékot, így annak sem szükséges égetnie, aki nem akar komposztálni, a város levegője pedig füstmentes maradhatna – legalábbis a kerti hulladék égetésétől bizonyosan.
Sajnos a polgármester időközben megváltoztatta a véleményét és ismét az égetést lehetővé tévő tervezet került napirendre.
Az ülésre kérésemre eljött Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport szakértője, azonban nem adott szót neki a polgármester, jóllehet háromszor is javasoltam, hogy kapjon lehetőséget véleménye kifejtésére.
A rendeletet végül a többség megszavazta, így minden hónap első hétfőjén ismét lehet égetni a városunkban.

“Ismét lehet égetni Pomázon” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. És ezentúl minden hétfő első hétfő lesz, és visszaáll a régi rend. Gratulálni lehet a Polgármester éleselméjűségéhez, akinek Magyarország mellett Pomáz az első. Persze jobb lenne ha a Pomáz-i lakosok lennének az elsők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.