Kit érdekel a pomázi kerékpárosok biztonsága?

Gyorsjelentés: a pomázi képviselőtestület október 18.-i ülésén elutasította Hardi Péter és Murányi Borbála képviselők indítványát, amelyben elsősorban (de nem csak) a kerékpárral közlekedő iskolás gyerekek biztonsága érdekében tettek hatpontos javaslatot.

Az indítvány (röviden) a következő javaslatokat tartalmazza:

  • kerékpáros sáv kialakítása (felfestett piktogramokkal) a Huszár utcában
  • kerékpártárolók (lehetőség szerint fedett) bővítése az iskolákban
  • fedett kerékpártárolók mennyiségének növelése a HÉV állomáson
  • egyirányú utcákban jelzőtáblák kihelyezésével a kétirányú kerékpáros közlekedés engedélyezése
  • jelzőlámpa telepítése a Beniczky-Hunyadi utcák nagyforgalmú kereszteződésénél, a meglévő zebránál
  • eseti képviselőtestületi bizottság megalakítása, a városon belüli, és a városból kivezető utakon a biztonságos kerékpározás technikai és anyagi feltételeinek meghatározására

A javaslat sorozat a Közösen a Városunkért Egyesület “Bringázz az Iskolába” című szeptemberi akciójának eredményeként született, amikor is végig kerekeztük az iskolákhoz vezető utakat, kiválasztva a csendes forgalmú utcákat, feltárva a még itt is leselkedő veszélyforrásokat, és átgondolva a szerintünk legszükségesebb teendőket. Úgy véltük, ha van olyan ügy, ami egyértelműen köz-ügy, hát ez az.

Az indítvány azonban már a Zsebe Zsolt vezette Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnál elakadt, mondvacsinált, képtelen okokat előráncigálva nem javasolták a testületnek az indítvány napirendre vételét. Indokaikat a bizottsági ülésről készült jegyzőkönyv (szabálytalanul) már nem említi.

Mondhatták volna: mivel gyermekeink biztonságáról van szó, vizsgáljuk meg helytállóak-e a javaslatok, nézzük meg mi az, amit azonnal megtehetünk, kérjünk szakértői véleményt, forduljunk támogatásért a kormánybiztoshoz.

Nem tették. Kilenc képviselőnk -személyi felelősségével nem számolva (pedig van!)- gondolkodás nélkül elutasította a beadványt.

Újra felteszem a kérdést:

Kit érdekel a pomázi kerékpárosok biztonsága?

“Kit érdekel a pomázi kerékpárosok biztonsága?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. …legalább is a testület 9 tagját biztosan nem, bennünket viszont annál jobban, ezért tovább keressük a módját a biztonság növelésének, önkormányzattal, vagy anélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.