Négy éve vagyok képviselő

Ma négy éve volt a választás, melynek eredményeképpen a Pomázi Lokálpatrióták és a baloldali pártok (Mszp, Dk, Együtt-Pm) támogatásával új emberként és szinte ismeretlenül kerültem be a testületbe.

Korábban soha nem politizáltam, ez némileg érthetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb jelzőkkel és minősítésekkel illettek képviselő társaim. Miket tudtam meg magamról! Most már csak nevetek rajta, de akkoriban nem találtam ezt olyan viccesnek.

Komolyan vettem a feladatomat, ezért ha mellébeszéltek a kérdésemre, újra rákérdeztem. Erre megkaptam a kritikát, hogy nekem mindent többször kell elmondani, mert elsőre nem értem meg. És újra elmondták ugyanazt.

A közbeszerzések anyagának kikérése idején kétségbe vonták, hogy meg tudom érteni. Mert szerintük az túlságosan bonyolult. Végül mindig késve, és hiányosan kaptam meg, amit kikértem.

Később előléptem, már a barátaim szócsöve lettem. Polgármester úr szerint a háttérből irányítanak engem, Ők tudják is hogy kik.

Ezt követték a morális kifogások. A közbeszerzések vizsgálatánál bizony oldalszámra lehetett sorolni a szabálytalanságokat, ellenőrzés hiányosságait, esetleg nemlétét, az ebből eredő károkat.  A reakció a felháborodás, szerintük vádaskodom.

Polgármester úr példaképül állította elém Vaizer Zsigmondot, mondván, voltak itt már becsületes és tisztességes baloldali képviselők – ellentétben velem – vegyek példát róluk.

Egy alkalommal hazaküldött vasalni, mert nem tetszett neki a véleményem. És megállapította, hogy az a baj velem, hogy nem szeretek vasalni.

Én azért a négy éves előmenetelemmel elégedett vagyok. A múlt havi testületi ülésen már legfőbb kritikusom is egyenesen Sargentini asszonyhoz hasonlított.

Szerintem kiváló előmenetel!

 

“Négy éve vagyok képviselő” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Bravó Képviselő asszony!
    Ahogy leírod, igazán szépen haladtál, a vasalástól kezdve, a Sargentini asszonyig!
    Én minden esetre örülök, hogy megismertelek, egy nagyon reálisan, megfontoltan gondolkodó, amellett jóindulatú embert ismertem meg benned! Szerintem, hiába neveztek “kerékkötőnek” többet érsz ott a Testületben, mint a minden mondanivaló nélküli bólogatók! Sokan köszönhetjük a munkádat, még olyanok is, akik nem is tudják, hogy a Te kérdéseid, “okvetetlenkedéseid” hozták előre egy -egy téma kitárgyalását!
    Csak így tovább Borika!

  2. Szerintem nagyon jó,hogy Vicsit lerendezte…A lányom is közgazdász,többet értek,mint regnáló “hataloméhes”rabló politikusok.. támogatom a harcotokat..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.