Testületi ülés 2017.február 15-én

budahazyBeszámolómat az egyebek napirendi ponttal kezdem, mert itt egy különös előterjesztést tárgyaltunk. Sarkadi Attila és Koncz Szilvia a Pomázi Képviselőtestület támogatását, tekintélyének latba vetését kérte Budaházy és hozzá hasonló társai ítéletének ügyében. Idézet az előterjesztésből:

„…Magyarország Országgyűlése törvényalkotás útján gyakoroljon közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban,.. politikai ellenállásként is értékelendő,.. Magyarországon elkövetett, közbiztonsági, személy és dolog elleni bűncselekmények miatt folyamatba helyezhető, folyamatban lévő büntetőeljárások gyanúsítottjai és terheltjei, jogerősen lezárt és már végrehajtott ítéletek érintettjei vonatkozásában.”

http://www.pomaz.hu/container/static_pages_downloads/1486659167_10_napirend_egyebek_kepviseloi_inditvany.pdf

Mivel az én dolgom a helyi ügyekkel való foglalkozás, az előterjesztésről nem kívántam szavazni. Hardi Péterrel ketten nem szavaztunk, azonban 9 igennel elfogadásra került.

Jobbikos képviselőtársaim teljesen indokolatlanul rángatták elő ezt a kérdést, nem tartozik a Pomázi Képviselőtestületre Budaházy ítélete. Azonban éppen  jól jött a fideszes képviselőtársaknak a költségvetés és a közbeszerzési szabályzat  módosításáról szóló vita mellett, terelésképpen. Újra lehetett gyurcsányozni, azon háborogni, hogy 2006 őszén micsoda rendőrterror volt, és gumilövedékkel lőtték ki a békés ünneplők szemét. Nem tudom, meddig lehet még hátrafelé mutogatni, hergelni az embereket, de engem nem tévesztenek meg!

A legsúlyosabb probléma itt Pomázon is a korrupció elhatalmasodása. Minden egyes beruházás, legyen az néhány m2-es útjavítás, vagy 120 milliós közbeszerzés, túlságosan drágán, jelentős túlárazással valósul meg. A város vezetője a közpénzt hanyagul kezeli, a beruházásokra elnyert, főleg uniós pénzek egy része valakik zsebébe vándorol.

Jobbikos képviselőtársaim ezzel pontosan tisztában vannak. Tudom, hogy tudják, mégis asszisztálnak hozzá. De ez már az ő felelősségük.

“Testületi ülés 2017.február 15-én” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Apropó, Budaházy! Ha már a saját gyártmányú terroristák védelménél tartunk… Mégiscsak hely-közelibb kérdés lenne, hogy nem kéne-e zsidó imaházat létrehozni Pomázon? A zsidók, ha hetven éve nagy részüket ki is irtották a nemzetből, hazánknak éppannyira régi építőkövei, mint akik magukat színmagyar kereszténynek nevezik, s akiknek csak Pomázon 4 templom és egy kápolna áll rendelkezésére hite gyakorlására. Arra hivatkozni, hogy a zsidó vallást a nácizmus elsöpörte, szélsőjobboldali nézetet takar, elfogadhatatlan. A zsidó vallás egyre nagyobb teret hódít Magyarországon, egyre többen vállalják zsidóságukat és egyre kevesebben akarnak újra félni, ahogy tették elődeik 70 évvel ezelőtt, a Budaházyk és Sarkadik azonban nagyon is érdekeltek a félelem fenntartásában. Pomázon sokkal több zsidó lakik, mint azt bárki sejtené, bár nem biztos, hogy a jobbikosok jelenléte (lásd Gyöngyöspata 2011.) nagyon sarkallná őket az imaház látogatására. Azonban jól van ez így?

  1. Nem hiszem hogy túl sok zsidó vallást gyakorló ember él Pomázon. A templomépítéshez pedig sok ember, erős közösség kell.

 2. Kedves Borbála!
  Nagyon tanulságos ez a hír. Kár, hogy erről más módon nem értesülhetett a lakosság.
  Nem az a meglepő, hogy az antiszemita, homofób, szélsőjobboldali párt tagjai a terrorizmust támogatják, hanem az a kritikátlan városvezetői magatartás, amely napirendre bocsájtja a javaslatot. Hamarabb és készségesen kiszolgálják a párt igényeit (gyorsabban, mint a lakosságét). Láttuk a szivárványos kerítésre való reagálást, az irredenta emlékmű bővítését (nota bene a város és az országzászló is itt szakadozik). Vagyis itt már nem összekacsintásról van szó, hanem elvi azonosságról. Bocsánatos bűnnek tekintik a robbantásokat,a gyújtogatásokat, a véres leszámolásokat. Ez a vezetés kell nekünk?
  István

  1. Mivel a Pomázi Polgár, és gyakran a Pomáz TV is reklám és propagandaként működik, lényeges információk is nehezen jutnak el azokhoz, akiket érint, a lakossághoz. Hardi Péterrel azon vagyunk, hogy javítsunk rajta, és minden fontos dologról beszámoljunk.
   Az előterjesztésre visszatérve javaslom nézze meg a Pomáz TV felvételét az ülésről! A fideszes képviselők hozzászólásai sajnos az Ön szavait igazolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.