Tudnak erről a pomáziak?

Szeretnék-e a pomáziak, hogy a képen látható 400 kv-os vezetékek és 40-50 méter magas tartóoszlopok “díszítsék” a tájat közvetlenül a Kő-hegy alatt, a Susnyár fölött, a Kartáliát átszelve? (A térkép az előterjesztés része.)

 

 

Bár belterületet nem érint, viszont az ingatlanok, amelyek fölött húzódik, korlátozottan lesznek használhatóak, kedvelt kirándulóhelyek (például a Gyopár-forrás) környékén kell fákat kivágni, tehát erősen rombolja a tájképet.

Nem tudom, egyáltalán hányan hallottak arról Pomázon, hogy az említett területen egy 400 kV-os magasfeszültségű vezetéket terveznek építeni. Hogy mikor készül el, nem tudható, csak annyi bizonyos, hogy a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervben szerepel.

Az, hogy egyáltalán szüksége van-e a távvezetékre, szakmai kérdés. Az viszont már alapvetően önkormányzati feladat, hogy a tervről a pomáziakat értesítse, véleményüket kikérje, azokat képviselje.

Mivel ez nem történt meg, nem is szavaztam meg a rendezési terv véleményezését. Bár az előterjesztés is aggályosnak tartja a vonalvezetést, hiszen az a nemzeti park területét is érinti,
illetve az esedékes kártalanítást nem vállalja -,  én ezt kevésnek tartom. Szerintem a pomáziakat tájékoztatni kellene a részletes tervről, és ha nem akarjuk, tiltakozni kell a megvalósítása ellen.

Előterjesztés a Képviselő-testületi ülésre itt olvasható

“Tudnak erről a pomáziak?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Részletesebb, pontosabb térképet lehetne kapni a tervezett vezeték elhelyezéséről?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.