Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Adventi flashmob

A második adventi hétvégét többen nagyon vidáman kezdhettük a Művelődési Ház előtti piacon. Ahogyan a piacon beszerezhetjük a család táplálására garantáltan hasznos, egészséges helyi termékeket – zöldség, méz, savanyúság, süti -, most az advent idején a lelki töltekezésre is mód nyílik.

Közös éneklést szervezünk, és forralt borral kínáljuk mindazokat, akik csatlakoznak hozzánk.  A bort Holló Ádám pomázi borász ajánlotta fel, Chardonnay és Ezerjó házasításából készült Móri Cuvée-je kiváló hangulatteremtőnek bizonyult.

Az asztal mellett olyan könyvekből, ajándékokból lehetett válogatni, amit a résztvevőktől kaptunk. Azt kértük, hogy akinek van bármi, amiről azt gondolja, hogy szívesen adná gyerekeknek, a barátainak, vagy örömmel fogadná tőlük, akkor tegye be a kosárba. Nemcsak hozni, de vinni is lehetett. Egyik sem volt kötelező, csak lehetőség, és tényleg jól működött.

Az asztalra kitett üvegbe egy adventi tanulmányi ösztöndíjra gyűjtünk. Tervünk, hogy az összegyűlt pénzt az iskolákkal, tanárokkal egyeztetve olyan harmadik, vagy negyedik osztályos gyereknek/gyerekeknek adnánk, aki az első félévi bizonyítványa szerint sokat javított az előző évhez képest, aki erőfeszítéseket tesz, hogy jó legyen valamiben – és nem egy olyan jól szituált családban él. Az ösztöndíj kiírásához kérjük az ötleteket, javaslatokat, akár neveket például az üvegbe bedobálva.

Még két szombaton, 15-én és 22-én leszünk kint a Művelődési Ház melletti piacon 10 órától.

Talán a beszámolóból is kiderült, hogy a flashmob célja az is, hogy összejöjjünk karácsony előtt közös éneklésre, forralt borra és vidámságra, új közösségi tereket „lakjunk be” és használjunk.

Fontos, hogy mindenki hozzon magának bögrét, mert műanyag poharakat nem szeretnénk használni, az asztalra kitett vendég bögrék száma pedig véges.

Mindenkit várunk szeretettel, hiszen ez egy olyan műfaj, minél többen vagyunk benne, annál jobban fogjuk érezni magunkat!

 

Siklódi Csilla


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük