Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Cseresznyés boldog új évet kívánunk!

fenyos-kepAz év utolsó óráiban, mielőtt megérkeznek a vendégek vagy éppen indulunk, hogy szeretteinkkel, barátainkkal együtt köszöntsük az új esztendőt, néhány sornyi visszatekintés a  mögöttünk álló 2016-ra, amely eseményekben igazán gazdag volt.

Valamikor januárban még azért küzdöttünk, hogy a kőzúzó ne a lakott terület mellett ontsa majd a port és keltsen elviselhetetlen zajt – sikerült elérnünk!

Szedtünk szemetet év közben, nem is keveset – még ha ez valahogy a helyi tévé, újság, honlap szerkesztőinek elkerülte is a figyelmét. Köztéri szemetesek kihelyezését javasoltuk két éve – és egymás után helyezik ki.

Kértük a városvezetést a régóta nem üzemelő köztéri lámpák javítására – és megtörtént. Járhatatlan utcákban lakók panaszait tolmácsoltuk – és nem egy helyen eltüntette a kátyúkat az önkormányzat.  A mameluk többség ugyan rendre leszavazta a javaslatainkat, magyarázkodott, ám aztán sok minden elkészült.

Felhívtuk a figyelmet a közpénzek különös költésére is  – például 120 milliós ingatlanvétel javaslata az értékbecslés elkészülte előtt. Túlárazásokat firtattunk: nem egészen négyszáz méter járda több mint 52 millióért.

Figyeltünk a nélkülözőkre, az év egyik utolsó eseményeként pedig ételt osztottunk a rászorulóknak.

És még valami: lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk tágítani a nyilvánosságot, amelyre teljesen rátelepedett a városvezetés. A Facebook-oldalak mellett megszületett Pomázi Cseresznye is ezt szolgálja.

Íme, néhány az idei munkánkból. Köszönjük a pomáziak biztató szavait, ez erőt ad nekünk. Jövőre pedig folytatjuk – még nagyobb elszánással.

A Pomáz egyik legszebb részét bemutató fényképpel kíván boldog új esztendőt:

a Pomázi Cseresznye csapata


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük