Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hangosan gondolkodom…

Mottó: És még mindig a WC……
Mindenek előtt tisztázni szeretném, még annyi érdekem sincs az illemhely létesítéséért, mint annak aki esetleg naponta utazik.
Én nem sokat veszem igénybe a HÉV és a Volán szolgáltatásait, csak ritkán utazok. De még WC-és néni sem szeretnék lenni, mint ahogy a pomázi trollok sejtetik. Az hogy a Közösen a Városunkért Egyesülettel felvállaltuk az ügyet,ez teljes mértékben és önzés nélkül a lakosság érdekében történt.

Ez egyszerűen egy abszurd helyzet, hogy egy ekkora helyi-és átmenő forgalmú helyen ne legyen egy ilyen szolgáltatás.A sok-sok aláírást köszönjük mindenkinek, ezzel bírtuk belátásra Vicsi úrat, hogy igenis kell, szükség van rá, még ha Ő nem érzi „kardinális” kérdésnek a témát! Ha akarta ha nem,tolmácsolnia kellett a MÁV-HÉV vezetőségének a felmerülő és hosszú évek óta égető problémát. Ennek hatására, felvették a megoldandó feladatok közé, amely a folyamatos állomás épületek felújítása során megvalósításra kerül…..
Ez eddig a jó hír! De azért jó volna már azt is tudni, hogy kb, mikor ér ez a folyamat Pomázra. Mert itt, egyre sürgetőbb a gond, a felduzzasztott városban nem mindenki jár autóval, sokkal több lett az utas. Ezek az utasok jó esetben is órákat utaznak,és ha még tovább mennek elképzelhetetlen helyzetbe kerülnek.
Az állomás közelébe egy olyan vendéglátó egység van, ahol van ilyen létesítmény. Azt mindenki tudja, az a vendégeknek van, nem az utcai betérőknek, főként nem fogyasztás nélkül. Úgy láttam, a nem kívánatos betérőket úgy szerelik le, hogy már az ajtó előtt kiírják, WC nincs!
Megjegyzem, úgy is csak az menne be egy italboltba, aki nem talál más megoldást. Gyerekekkel meg eleve kizárt!
A közelmúltban volt egy igen kellemetlen eset.
Valamelyik hétvégén Herceg Ferenc egy pilisi kirándulást és előadást szervezett a hegyekbe. Gyülekezés és visszatérési pont a Művelődési Ház volt. Megjegyzem, a kirándulás témája országos érdeklődést váltott ki. Sokfelől jöttek, sok órát töltöttek el az utazással. Na persze, hogy mindenkinél előjött a szükséges dolga. Igen, de hiába nyitogatták a ház ajtaját, oda nem mehettek be, az egyetlen lehetőség kilőve…….Hogy hogyan oldották meg a nők, a férfiak e kényelmetlen helyzetet, még elgondolni is rossz. De felmerül a kérdés, egy közintézmény, egy ilyen megmozdulásra miért nem nyitotta meg azt a bizonyos helységet?
Ennyire várjuk, becsüljük a vendégeket? Ezt a minimális szolgáltatást sem akarjuk, tudjuk biztosítani? Az ilyen összejövetelekre akár a fizetős mellékhelység is lehetne. Mindenki szívesen fizetne, és nem ez tenné „felejthetetlenné” a pomázi kirándulását.
Hogy valami érdemlegest tudjunk mondani az ez ügyben érdeklődőknek, írtam a MÁV-HÉV Zrt-nek, mikorra tervezik a pomázi munkálatokat. Kértem, ha van valami ideiglenes megoldás addig is, tegyék meg. Ahogy választ kapok, közre adom az információt.

Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük