Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hangosan gondolkodom……

Mottó: Ha menni kell, akkor menni kell……

Csak emlékeztetőnek az előzmények…..Évek óta jelzi az utazóközönség és a lakosság, hogy szeretnének egy nyilvános WC-ét az állomás területére. Eddig nem talált meghallgatásra, míg tavaly a Közösen a Városunkért Egyesület az ügy élére állt. Több mint 3 ezer utazó és lakos fejezte ki igényét erre. Végre a 2018-as évben elértük, hogy az ügy polgármesternél a „nem kardinális dolog” besorolásból eljusson a szükséges ügyig. Az akkori MÁV-Hév bejáráson, illetve a képviselők testületi ülésén szavazott napirendi pontok közt már ez is szerepelt! A tervezetet mint előadó Hámornyikné adta elő.
Akkor valami olyan hír járta, hogy az állomás felújítások során erre is sor kerül.
Mikor már nagyon csend lett a dolog körül, írtam egy levelet a BKK ügyfélszolgálatának, mégis mikorra lehet számítani, hogy a állomások felújítása kapcsán Pomáz is sorra kerül.Itt a nyár, az utazások, a kirándulások idején még több ezer látogatja az állomást, és ez a dolog még égetőbb lett.
Néhány hét múlva jött a válasz, semmi ilyen megállapodás nincs Pomázzal kapcsolatosan…….De, a kérés jogos, nem idegenszerű, van rá példa, hogy a helyi önkormányzat és a BKV között ilyen megállapodás létrejöjjön.
Ledöbbentem a válaszon, akkor mi mire vártunk eddig?
Hirtelenjébe levelet írtam a hivatalba, Hámornyiknénak, leírva hogy jártam. Akkor az derült ki, én rossz helyre küldtem a levelem, de küldjem el neki, Ő továbbítja a megfelelő helyre.Hát nem tudom, egyből a vezérigazgatónak nem írhattam, gondolván, az ügyfélszolgálatról továbbítják az illetékeshez. Ettől függetlenül, a válaszlevélben majdnem hogy érdemi volt a tájékoztatás.
No, átküldtem a levelem másolatát, kérve és megköszönve ha Hámornyikné a megfelelő helyre továbbítja. De most már a kisördög nem hagyott békén,lehet, hogy tényleg nincs ilyen megállapodás? Mi meg várunk a nagy semmire? Én meg nyugtatgatom a népet, hogy lesz, csak türelem? No ezért, írtam a jegyző asszonynak is, hogy közérdekű adatigénylés címen, küldjön már egy másolatot nekem a létrejött megállapodásról.Ez ez év, május 27.-én történt. Azóta csak várok, és várok……A válaszadás törvényes határideje lejárt, sem reagálás, sem válasz nem jött a hivatalból. Rákényszerülök, hogy a Kormányhivatalhoz forduljak, kikényszerítve hogy a pomázi önkormányzattól válasz kapjak…….Hát most itt tartunk!


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

7 hozzászólás a(z) “Hangosan gondolkodom……” bejegyzéshez

 1. Sandra avatar
  Sandra

  Mi történt azóta?

  1. Elek Ilona avatar
   Elek Ilona

   Most még ott tartunk, hogy a kormányhivatal válaszára várunk………..Eddig semmi!

 2. Marosszéky Zoltán avatar
  Marosszéky Zoltán

  Tisztelt Karcsi!
  A POMÁZ-i HÉV állomáson volt külön férfi és női nyilvános WC. Egyideig a forgalmiból lehetett elkérni a kulcsot. Sajnos mindenkor előkerül olyan ember aki rongál és nem tud örülni annak ami közszolgálatra müködik. Nekem is hiányzik akár Budapest felöl, akár Szentendre felöll, jövök haza. Szóban már Én is több alkalommal megemlítettem DE sajnos csak az elismerés ig jutott az észrevételem.
  Szerény véleményem az :: Szentendrei HÉV végállomáshoz hasonlóan fizetősen kilehetne alakítani és még munkalehetőség is biztosított lenne. Pénz bedobós rendszerrel egyszerüen lehetne megoldani
  Tisztelettel: Marosszéky Zoltán : Dobó István utca 46. E-mail: marosszeky70@t-online.hu

  1. Leidinger István avatar
   Leidinger István

   Nem igazán pénz kérdés. Volt Pomáznak a Sashegyi iskola mögött egy konténer épülete, ahol először iskola, majd óvoda működött. Az épülethez tartozott konténer mosdóhelyiség is. Csak annyit kellett volna csinálni, hogy ezt a mosdó konténert levinni az állomásra és ott beüzemelni. Ezzel szemben eladtuk az egészet fillérekért. A problémát meg nem oldottuk meg.

 3. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Csupán annyit fűznék még a témához, hogy időközben megérkezett a jegyző asszonytól a megállapodás másolata. Itt egy félmondat utal rá, hogy illemhely is szerepel a megvalósulandó tervek közt. Akkor most ott állunk ahol hónapokkal ezelőtt, még mindig nem kaptunk egy hozzávetőleges határidőt, végül is mikor kezdik az állomás felújítását………

  1. Matus Laszló avatar
   Matus Laszló

   Soha! Ha pedig mégis abban sem lesz köszönet. Pl.: most újították fel a síneket a kanyarba, ahol is a széttkorhadt, semmit sem tartó talpfákra rátették at új síneket. Vagy: kihelyezték a csili-villi esőbeállót de nem ám a peronra hanem a prk szélére, ott is szélirányba hogy a beálló utasok tuti derékig vizesek legyenek. Vagy :erősködnek a peron Szentendrei végén az áttjárás lezárásával de nem tudják felfogni hogy az ember olyan hogy el akarja érni a HÉVet, tehát így most a váltónál áttszalad a szerelvény előtt 1cm-el, ha nem lenne lezárás akkor pedig a szerelvény beállása után menne átt elérve az utolsó kocsit. Vagy :nem tűnt még fel senkinek az a három kiszáradt fenyő? Csak majd ha rádől valakire. Vagy: évtizedekig volt egy szép ivókút. Hova lett? Stb.

 4. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Matus László a felvetéseiben igaza van, a kiszáradt fenyőket más is felvetette már, de úgy látszik nem talált fülekre. Azért én bízok benne, hogy lesz WC !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük