Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Határozat nyomozás megszüntetésről

Még 2017. évben feljelentést tettem költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt, a Mátyás Király Általános Iskola sportpálya felújítása ügyében. Tudomásomra jutott, hogy a dréncsövezési munkálatokat és az ehhez kapcsolódó föld és egyéb munkálatokat nem végezték el, az Önkormányzat ennek ellenére a teljesítést igazolta, és a teljes munkadíjat kifizette.

A Hatóság megállapította: „A beszerzett dokumentumokban kisebb ellentmondások találhatók. A sportpálya felújításáról szóló szerződést az Önkormányzat és a Tactical Word Bt 2016.július 13-án, míg a a Tactical Word és alvállalkozója a szerződést korábban, július 6-án írta alá. A beszerzett építési napló szerint a munkálatokat 2016. július 13-án kezdték meg, azonban Gerdán László tanúvallomása szerint a földmunkákat 2016.július 8-án végezte el. De ezek az ellentmondások nem cáfolják a dréncsövezési munkálatok elvégzését. „Azonban sem az építési napló adatai, sem a kihallgatott tanúk vallomásai alapján nem sikerült azonosítani azt a konkrét személyt, aki a dréncsövek fektetését elvégezte.”

Mi derült ki a tanúvallomásokból?

  • a dréncsövezést sem a szerződött vállalkozó, sem az alvállalkozó nem végezte el….

  • Gerdán László vállalkozó a dréncsövek árkait géppel egy délutánon kiásta, társadalmi munkában. Nem készült dokumentáció a munkálatokról…..

  • Mivel így a munka kevés földmunkával járt, Vicsi László megegyezett a Tactical Word vezetőjével, hogy helyette más kiegészítő munkákat végez, hasonló értékben. Erről sem készült sem szerződés, sem egyéb dokumentum……

„ A nyomozó hatóság minden szükséges és lehetséges nyomozási cselekményt elvégzett, a sportpálya felújítása vonatkozásában kizárólag az nem volt megállapítható, hogy egyetlen konkrét munkafolyamatot, a dréncsövek földbe történő elhelyezését ha nem a Tactical Word Bt, vagy a Greenturf Sport KFT , akkor mely további alvállalkozó végezte el…”

A beszerzett információk alapján tehát nem tudták sem bizonyítani, sem cáfolni a költségvetési csalás elkövetését, és a nyomozás megszüntetéséről határoztak.

Érdemes elolvasni a teljes határozatot, jól mutatja hogyan zajlik korunk beruházása közpénzből, és milyen korunk  igazságszolgáltatása a közvagyon védelmében.

Határozat_eljárás_megszüntetéséről_signed (1)


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük