Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hogyan lehet milliókat spórolni?

dscn9785Pomázon szerencsére egyre többen vannak, akiknek fontos a természet- és környezetvédelem. Sajnos azért van egy szűk réteg, akit hidegen hagy. És van pár ember, akik a pénzért minden erkölcsi morált áthágnak.

A mai történet is egy ilyenről szól. Pomáz szívében, a SPAR szomszédságában egy zsúfolt, földszintes házakkal telepakolt lakópark épül. Sokan hallottunk arról, hogy ezeknél a házaknál figyelmen kívül hagyták az országos és helyi építési szabályzatot, és olyan házakat építenek, amelyek nemcsak elcsúfítják a városközpontot, de az építési előírásoknak sem felelnek meg. De mégis megépíthette ezeket a házakat a vállalkozó, mert — mint városszerte beszélik — a polgármesterhez nagyon közel álló személy. Az áruháztól pár méterre lévő 4 házhely építését eddig nem kezdték meg. Eddig.

dscn9794De haszon, nagy haszon csak akkor van, ha minden négyzetmétert beépítenek. Ezért a héten elkezdődött az eddig üresen álló telekrész előkészítése. Mélyen kiásták a munkagödröket. Na végre, a törvény szerint megépítik a garázsokat is a házak alá! –gondoltam.
Utólag már látom, megint naivitás volt azt gondolni, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Ma láttam, amint a kiásott gödrökbe építkezési törmeléket hordanak. Felháborítónak gondoltam, hogy így próbálnak megszabadulni az építési terület mögött az építkezés alatt összegyűlt törmelékhalmoktól. Közben láttam azt is, hogy a kitermelt földet hatalmas dombként deponálják a Huba utca alatt. Megint sikerült tévednem–ez egy ilyen nap.
dscn9798 A gödör nem a helyben képződött sittet nyelte el, a törmeléket szállító teherautó messzebbről érkezett. A Gálfi Béla kórház volt központját bontják, és a sittől így szabadulnak meg. Véleményem szerint ez így törvénytelen. Kíváncsian várom a hivatal reagálását, melyben tájékoztatnak minket lakosokat, hogy a vállalkozó illegális tevékenységét azonnali hatállyal leállították, az eddig okozott kár felszámolására kötelezik, és mindezen tevékenységéért még súlyos büntetést is kap. Ámbár sejtem: megint tévedek.

Utóirat egy nappal később:

Köszönöm a Polgármesteri Hivatal gyors reagálását és szakszerű intézkedését. Ma személyesen meggyőződtem róla, hogy a Netrax teherautói a SPAR mögötti földkupacot elkezdték hordani a Béke úton épülő óvoda alatt lévő üres területre (Alcsevica sarka). Az ügy további fejleményeit is kíváncsian várom. Remélhetőleg annak is hasonlóan kedvező kimenetele lesz.
2017. 02. 17.

dscn9792


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük