Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Megemlékezések október 23-án

A városi megemlékezés Pomázon a Művelődési Házban lett megtartva. Az ünnepi beszédet Sarkadi Attila mondta el. Vicsi László polgármester átadta a város idei kitüntetéseit.

Pomáz Díszpolgára címet kapott Dr Szűcs Ferenc, aki református lelkészként szolgált Pomázon több mint tíz éven át, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem emeritus professzora,

Posztumusz Pomáz Díszpolgára címet kapott Csobán Szvetozár falugazda, a helyi szerbség képviselője,

Pomázért kitüntetést kapott Kiss Sándorné szakrendelői asszisztens és Pintér Zsóka vezető védőnő, aki idén vonult nyugállományba 40 év munka után.

Gratulálunk a kitüntetések elnyerőinek!

Az ünnepség után koszorúzásokra került sor a város több pontján. Az 56-os emlékműnél, a városháza előtti téren, a temetőkben az 56-os hősök sírjánál.

A Közösen a Városunkért Egyesület, és a Pomáz Barátai Társaság szervezésében megemlékezést tartottunk és koszorút helyeztünk el Bóna Zsigmond emléktáblája előtt, a Sashegyi Sándor Általános Iskola falán, és Katona Sándor emléktáblájánál, a róla elnevezett utcában. A megemlékezésen jelen voltak Katona Sándor gyermekei, akik kisgyermekként veszítették el apjukat. Az Ő jelenlétük emlékeztetett bennünket a forradalom ártatlan áldozataira, személyes tragédiákra, amit a megtorlás okozott.

Végül közösen meghallgattuk Márai Sándor, Mennyből az angyal című versét.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

,

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük