Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Mottó: Mit is tettek, mit is értek el a KV-sok? II.

Amint ígértem folytatom a Közösen a Városunkért Egyesület tevékenységének bemutatását.

Azt már írtam, hogy sok civil kezdeményezésnél ott voltunk, részt vettünk, kezdeményeztünk. A Pomázi Napokon ott vagyunk, és igyekszünk nívós tartalommal is megtölteni a saját programunkat.

Így került sor, a Laszlovszky József helyi régészünk múlt idéző előadására, de itt hallhattak a résztvevők szakértő előadást Mármarosi István tagunktól, aki a napenergia hasznosításáról, alkalmazásáról tartott ismertetőt. Mindig volt gyerekprogram is, és vendéglátás is.

Egyesületünk már 2018-ban nyílt napos megbeszélést tartott a Dera patak rekonstrukciójáról, helyi és vendég szakemberekkel. Ugyanígy, foglalkoztunk a környezetvédelemmel, szakértő előadását hallgattuk. Rendszeresen felléptünk a füstölés ellen, összejövetelt előadást rendeztünk a Polgármesteri Hivatal udvarán. Ezek sikeres események voltak a lakosság körében.

No meg ott van a szemétszedés! Akár országos, akár helyi kezdeményezés volt, tagjaink a lakhelyükhöz eső területen sokat, nagyon sokat dolgoztak. Nem is tudnám megszámolni, hogy az egyesületi tagok, bevonva a civil lakosságot, hány konténer hulladéktól szabadították meg kis városunkat. Ezt tesszük a mai napig is, ennek és a lakók aktivizálásának köszönhető, hogy szeretett Majdink tisztának mondható! (persze, ezen egyes illetők hamar tudnak változtatni, de nem hagyjuk!) Elnökünk, Hardi Péter minden lakossági bejelentésnek utána jár. Nemegyszer személyautóval hozzuk le a más lomját, és szállítjuk a helyére! ( hulladékudvar) A közelmúlt akciója volt, mikor csak egy helyen, 100 zsákot töltöttünk meg hulladékkal. De ez időben más területen is takarítottak tagjaink. Az információ összegyűjtésében, a szemétszedésbe bevonjuk a futókat, a kutyásokat, a sétálókat. Így mindenki jobban vigyáz a rendre.

Állami és városi eseményeken képviseltetjük magunkat, igyekszünk a civilek bevonására is.

A Dera patak takarítását, lomtalanítását nemegyszer elvégeztük. László Attila tagunk nagy mozgósítással, hatalmas energiával ott rakott rendet, a felvégen, ahol a madár se jár… Ez évben, csatlakozva egy szentendrei kezdeményezéshez, az alvég patak vízét takarítottuk, lomtalanítottuk………..

Folytatás következik…….


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük