Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Nagypénteki gondolatok

 A nagyböjt végén testben lélekben szellemben megtisztulva !? elérkezünk a húsvéti ünnepkőr szent három napja közül a másodikhoz, nagypéntekhez. Nagypénteken a keresztény világ Krisztus kínszenvedésére halálára majd temetésére emlékezik. Idén először munkaszüneti nap.

Az állam lehetőséget biztosít, hogy méltó képen megadjuk a módját. Megadjuk a módját? Az állam tett egy lépést, hogy gyakoroljuk hitünket. A polgár miként reagál? Elmegy, megnézi a szent sírt, részt vesz a szertartásokon? Vagy elmegy fusizni, füvet nyírni, jó esetben a családdal pihenni. Végeztem egy szűkkörű közvéleménykutatást, az eredmény sajnos lesújtó. Kis túlzással: sokan onnan tudják,hogy húsvét vagy karácsony van, hogy egyszer sonkát, egyszer halat szoktak enni. A keresztény Európa nagy bajban van, ha arra gondolok, hogy az európai ember 2-10 százaléka gyakorolja a hitét. Európában bezárják a templomokat vagy uszodává vagy nagyáruházzá alakítják.

MIÉRT?

Az öreg kontinens hogyan fogja megőrizni a hagyományait, a hitét, hogyan fogja túlélni a következő századokat, ha nincs szellemi, lelki keresztényi muníciónk? Csak rajtunk múlik, miként neveljük gyerekeinket, unokáinkat.

A veszély nagy!

Úgy gondolom, hogy vissza kell fordulni az ősi tradicionális nemzeti értékekhez, minél hamarabb, annál jobb. Nem másokban kell keresni a hibát, először mindig magamban. Biztos, hogy én mindent megteszek?

A választ a kedves olvasóra bízom.

Áldott ünnepeket kívánva búcsúzik

Guszter János

Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük