Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Pályázat a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzati épületnek hasznosítására

Örömmel számolunk be arról, hogy a volt Szlovák Nemzetiségi Önkormányzati épületének hasznosítására sikerült egy olyan konzorciumot létrehoznunk, amely sikeresen megvalósíthatja annak az Örökség-udvarnak a tervét, amelyet már 2006 óta alakítgatunk. Most az önkormányzati pályázat kiírásával az álom a megvalósulás fázisába léphet.

Az általunk felvázolt komplex örökségi, közösségépítő és információs tevékenység, illetve a helyi termények, termékek bemutatása, árusítása mindenben megfelel a pályázati kiírásnak is. Ez olyan hasznosítási tevékenységet vár el, amely Pomáz városának hírnevét, ismertségét elősegíti, turisztikailag erősíti.

A ház mostani állapota

Az alábbiakban bemutatjuk pályázati anyagunknak a szakmai, érdemi részét, amelyet előzetes kontrollra a Miniszterelnökség örökségvédelmet felügyelő főosztályára, illetve a Magyar Tudományos Akadémia intézetébe is elküldtük. Mindkét helyről támogatásukról biztosítottak bennünket, a felvázolt szakmai anyagot megalapozottnak, magas színvonalúnak értékelték. A leveleket a pályázati anyaghoz mellékeltük.

Minden reményünk megvan arra, hogy ez a kezdeményezés a pályázatokon is sikeres lesz, hiszen 2018 az Európai Örökség Éve. „A Kormány elkötelezett egy olyan műemlékvédelmi struktúra újralétesítésében, melyben az egyén a közösségben elfoglalt helye és tenni akarása által hozzájárulhat műemlékeink továbbörökítéséhez. Magyarország Kormánya a hazai épített és természeti örökség védelmét, megőrzését kiemelt feladatnak tekinti.”

(http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/parlamenti-allamtitkar/hir/konferenciaval-indul-a-kulturalis-orokseg-europai-eve-szakmai-programsorozata).

Bízunk abban, hogy Pomáz részt kíván venni ebben a kormányzati feladatvállalásban, és ezt az Önkormányzat a pályázatok elbírálásánál is érvényesíti fogja.

A pályázat dokumentumai:

Nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy az ingatlant milyen tevékenység végzésérere kívánjuk hasznosítani

Nyilatkozat egy turisztikai info pont és a Pomázi Helytörténeti Gyűjtemény üzemeltetésével kapcsolatban

Nyilatkozat az ingatlan bérletének összegéről, felújítására vonatkozóan


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük