Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

PÁRBESZÉD SZENTENDRÉÉRT

Irigykedve olvasom a Szentendre és Vidéke júniusi számában, hogy „Elégedettségi felméréssel” folytatódik a „Párbeszéd Szentendréért” konzultáció sorozat a város lakói és a városvezetők között.

Erről, – és, hogy ki rúghat ma labdába Pomázon – szólnék az alábbiakban.

Az interjúban Szentendre polgármestere Verseghi-Nagy Miklós elmondja, hogy másfél éve a legfontosabb stratégiai célokat határozták meg közösen, azóta új és újabb formáit keresik a párbeszédnek, pl.: online lakossági fórum, aktuális témák társadalmi csoportonkénti egyeztetése, egészségügyi konzultáció, megbeszélés nyugdíjas szervezetekkel.

A polgármester szerint eljött az ideje a felmérésnek: mennyire jutottak a kijelölt úton.

A május végén elindított közvélemény kutatás két héten át hagyományos és elektronikus úton folyt, egyrészt a város honlapján, másrészt a város különböző pontjain felállított „párbeszéd pontokon”.

A felmérés eredményéről a lap is be fog számolni.

Irigykedhetünk. Személyes tapasztalatom szerint Pomázon ilyesfajta párbeszédről sajnos szó sem esik, legfeljebb annak hiányáról. Városunk vezetői nem tartanak igényt a „köz” hangjára, mi több meg sem akarják hallani azt. Döntéseiket – még a jókat is- belterjesen, még az önként jelentkező segítő kezeket is elutasítva hozzák. Készülőben van pl. az új Településfejlesztési Koncepció, nagyon fontos, meghatározó eleme a város középtávú fejlesztésének. A Városfejlesztési Bizottság elnöke személyesen biztosított arról, hogy természetesen be fognak vonni a munkába, mint a korábbi koncepció egyik megfogalmazóját. Ez egy éve történt…

Nem kizárt persze, hogy mások másként látják a párbeszéd dolgát, ezért a szerkesztőbizottság lehetőséget kíván adni a pomáziaknak véleményük kinyilvánítására. Nekünk nyilvánvalóan nincs eszközünk egy a szentendreihez hasonló konzultációra, de volna két kérdésünk, amelyek talán rávilágítanak a helyi demokrácia helyzetére:

Közreműködését köszönjük.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük