Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Propaganda helyett a valóság – 4. rész – A Waldangelloch tér

A gondozatlan Waldangelloch tér tavaly májusban

Tavaly márciusban avatták fel a Waldangelloch teret Pomázon. A szép ünnepség után – amire Németországból is érkeztek vendégek – alig két hónappal a tér már látványosan elhanyagolt volt. Térdig érő fűben álló emléktábla hirdette, hogy a városvezetés elfelejtkezett arról, hogy a területről az avatóünnepség után is gondoskodni kell. Hardi Péter kérte az önkormányzatot, hogy legalább a füvet kaszáltassák le a területen. Mivel még ezt sem tették meg, a Közösen a Városunkért Egyesület tagjai vágták le a téren a füvet, és igyekeztek méltó módon rendezni a területet.

A Németországba kitelepített pomázi lakosok emléktáblája az önkormányzat által “gondozott” téren

A városvezetés színes propagandakiadványa természetesen elfelejtkezik mindarról, hogy figyelmeztetni kellett, a vállalt feladatait teljesítenie is kell, nem csak a fotózkodások és ünnepségek idejére, hanem vállalása egésze alatt gondoznia kell azt. Akárcsak a Dera-patakot kellett volna az elmúlt években. Nem átgondolatlanul kapkodva, csak a rá költött pályázati százmilliókat kitáblázva hirdetve. Akárcsak az utakat, járdákat, más köztereket gondozni, szépíteni, karban tartani, vagy a már sokszor beígért főutca programot megvalósítani. A lakossági bejelentéseket, kéréseket, javaslatokat meghallgatni.

A Közösen a Városunkért Egyesület akciója után gyorsan és látványosan rendbe tette a teret a városvezetés, így kerülhetett be a 2018-as „fejlesztéseik” közé.

A Waldangelloch téren kaszálják a füvet a Közösen a Városunkért Egyesület tagjai:

Gerillaakció a Waldangelloch téren!

 

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

,

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Propaganda helyett a valóság – 4. rész – A Waldangelloch tér” bejegyzéshez

  1. Vértes Péter avatar
    Vértes Péter

    Sajna, az egész város ilyen: egy nagy Waldangelloch tér!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük