Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Segélykiáltás a Dera utcából

Képviselőtársaimmal együtt elkeseredett hangú levelet kaptam, nincs mit hozzátenni. Azt válaszoltam az írójának, hogy csak egy módon tudok segíteni, ha nyilvánosság elé tárom, milyen nagy a baj. Tudja meg mindenki, mi zajlik a városunkban, mit élnek át az ott lakók! A levelet tartalmi változtatás nélkül közlöm.

Tisztelt Képviselők!

 

Bizonyára tudnak  a Dera utcában  üzletszerűen zajló kábítószer forgalmazásról, amit már nyár elején az utca teljes létszámával jelentettünk a jegyző asszonynál személyesen a városházán, még írásban is, de persze azóta sajnos önöktől csak a pingvin effektust kapjuk .

Kérdezem én az összes itt lakó nevében, hogy mit kell tennünk hogy maguk végre megmozduljanak és felszámolják ezt a tevékenységet ???  Miért kell nekem minden nap azt néznem, hogy a drogos sz..darab a kerítésem tövében kattogtatja a fólia alatt az öngyújtóját, hogy füstölhesse a kristályt amitől besz..rik meg behugy..zik az én házam előtt meg a gyermekem szeme láttára ?? Meddig kell még eltűrnöm az évek óta tartó éjszakai őrjöngéseket ???? Meddig kell még eltűrnöm, hogy ebben a kis zsákutcában nagyobb forgalom van mint az M7-es autópályán, de persze az utcát nem képesek le aszfaltozni?? Meddig kell még eltűrnöm azt,  hogy akárhányszor keressük önöket telefonon a titkárságon, csak is olyan telefonszámokat kapunk amit nem vesz fel senki ??? Mondjuk így a legkönnyebb kezelni egy problémát.

Addig húzzák az időt, ameddig a Dera utca teljes lakossága megint be fog menni a városházára, de most már nem a jegyző asszony irodája előtt fogunk tobzódni, hanem önnél kedves polgármester úr! Mert ebbe nem kényszeríthet hogy tovább éljünk,  és válaszokat szeretnénk hogy mi miért nem megy úgy ahogy kéne ! De gondolom tisztelt polgármester úr, ha az ön utcájában zajlana ez,  már biztos megtalálta volna a megfelelő eszközt, hogy véget vessen ennek! Képzelje el, ebben élünk 5 éve és pont nem csinál senki  semmit,  pedig több száz bejelentést tettünk a rendőrségen is .

Sorba törnek be az utcába mindenkihez a sok drogos függő lény,egyszerűen élhetetlen az utca ,és még eladni sem tudjuk ingatlanjainkat, mert értékcsökkentek  az utca végén üzemelő kábítószer áruház- putri miatt. Ráadásul ebbe a gyönyörű patakba dobálnak mindenféle szemetet ( ha látnák mi van ott te atya világ) én szívesen meghívom önöket az utcába egy kellemes sétára .

Ha esetleg valakinek van kedve válaszolni, azt nagy örömmel fogadjuk!

 

Tisztelettel  egy ott lakó

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

19 hozzászólás a(z) “Segélykiáltás a Dera utcából” bejegyzéshez

 1. Szabó Mónika avatar
  Szabó Mónika

  Kedves Levélíró,és mindenki aki olvassa.

  Nem akarok senkit elkeseríteni, de ez a probléma kb 2012 óta fenn áll, nekünk szerencsénk volt, és ugyan 10 millió feletti veszteséggel, de el tudtunk menekülni a pomázi faluvégéről. Ugyanazt végigjártuk, amit a levélíró említ, nulla sikerrel. A rendőrök nem foglalkoztak semmiféle bejelentéssel, tényszerű bizonyítékokkal, leráztak azzal, hogy ” hálózatfelderítés” folyik. 2012 óta ezek szerint nem sikerült….. Mi a Vár utcában laktunk, ugyanezek a problémák voltak már régebben is, ott a díler hölgynek akkora forgalma volt, hogy egy Tesco Hipermarket elbújhat mögötte, éjjel-nappal jöttek az ügyfelek, ordítoztak, volt , hogy hozzánk csengettek be drogért éjjel fél 2-kor, autónkat többször tönkretették, benzintankot kiszúrták, az én kocsimmal 600 méterre kellett titokban parkolni, hogy nehogy tönkrevágják… Hiába volt, reflektor, kamera, a vásárlókat már annyira nem izgatta, hogy az árut is kézben lobogtatva hozták le a hegyoldalról ( akkoriban még a zacskós kimért fehér por és tabletta volt a menő) De persze, 3 házzal lejjebb is volt még 2 drogéria, a rendőr elmondása szerint azon a környéken szinte minden 3. házban „bolt ” van. De várjunk, ők most hálózat-felderítenek. Sajnos ez már olyan mértékben terjedt szét, hogy nem valószínű, hogy ezt csak úgy meg lehet szüntetni 🙁 Pár éve még egy 3-4 utcára korlátozódott, de ahogy néztem az író által nevezett utcát, az elég baj, ha már ott is megjelentek, ők sem keveset fognak bukni , ha el akarnak onnan jönni. Mi évekig hirdettük a fenn említett probléma miatt a házunkat, 2 szintes ház 7 millióért kelt el ….. De ha a vevő nem jön , inkább otthagytuk volna. Van ismerős Pomázon, azt ő elmondása szerint már a másik irányban is terjeszkednek, de ez nem meglepő, mert a Tavasz utcában is több család lakik , akik ebből élnek…. Egy megoldás van, eladni akár fillérekért az ingatlant és elmenekülni . ( értem, hogy megvették 30-40 millióért esetleg, és elmegy 10-ért, de más megoldás nincs. ) Rendőrség , polgármester akkor sem tett semmit, most sem fog jó eséllyel. Ha mégis, legyen szerencséjük az ott lakóknak, szívből kívánom, teljes mértékben átérezzük a bajt, mi is szenvedtünk miattuk 5 évet…….

 2. Andrásné Murányi Borbála avatar
  Andrásné Murányi Borbála

  Kedves Mónika! Köszönöm hogy leírta keserű tapasztalatait! Sajnálom, hogy így jártak, és nem számíthattak semmilyen segítségre sem a városvezetés, sem a rendőrség részéről! Én abban bízom, hogy a lakosság felrázásával lehet azért hatni a városvezetésre, és hátha sikerül hosszú, küzdelmes munkával kiszorítani a bűnözést a faluvégről. Vannak települések, budapesti városrészek, ahonnan sikerült kijjebb szorítani őket, sajnos hozzánk jöttek. Itt úgy érzik, zavartalanul lehetnek. El kell érni, hogy ne érezzék úgy! Ne maradjanak itt Pomázon sem!

 3. Dr. Benedek Viktor avatar
  Dr. Benedek Viktor

  Panasz, panasz, meg panasz. 5 éve!!! Megerdemlitek. Ha összefogta tok volna, már rég nem panaszkodnátok. Pl. senki nem fizet adót Pomázon. Autóval lezárni az utcákat. Szekér szart a főtérre minden nap, stb. Magától semmi nem oldódik meg. Ez az értelmetlen irogatas, panaszkodas, mutogatás, már rég nem működik. Ébresztő!

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Tisztelt Dr. Benedek Viktor! Köszönjük a hozzászólását! Megértem az indulatát, véleményem szerint is szükséges már egy erőteljes lakossági nyomás az önkormányzat vezetése felé, hogy intézkedjen, és követelje meg a rendőrségtől is, hogy intézkedjék. Egyetértek azzal is, hogy magától semmi nem oldódik meg. Azt azonban remélem, hogy útelzárást nem kell csináljunk, és egyebeket sem. Mit szólna egy cselekvő, lendületesen intézkedő polgármesterhez és hasonlóan becsülettel dolgozó testülethez? A következő önkormányzati választásokon meg lehet választani!

   1. Kiss László avatar
    Kiss László

    Már nem azért de nem fura hogy nem sikerült felszámolni?Meg hogy a diler tudja mikor kap ellenőrzést?Benne vannak a rendőrök közül is a buliban tuti ha nem az összes.6 éve hálózatot deritenek fel?
    „Megértem az indulatát, véleményem szerint is szükséges már egy erőteljes lakossági nyomás az önkormányzat vezetése felé, hogy intézkedjen, és követelje meg a rendőrségtől is, hogy intézkedjék. ” Alap dolognak kéne lenni hogy a bünözöket nem türik meg és normálisan végzik a munkájukat és hogy nem kell nyomást helyezni meg könyörögni meg kérni hogy légyszi végezd már a munkád bazdmeg.Itt van az uj polgármester változott valami.Csak igérgetés megy Murányi Borbálától is.Igérni könnyü de mi a garancia?Semmi.Sokszor még a rendörök se tudnak fellépni a törvényi ellehetetlenités miatt.Akkor hogyan igéri meg hogy rendet rak?

 4. Dr. Varga István avatar
  Dr. Varga István

  Olvasom, hogy a város Megtekintője, megtekintette a drogtanyát. Sőt a szétkergetésben is részt vett. Hiába no, a fellépés sikerült. Volt fotós kirendelve, kosztüm, monológ. De hol volt az az ember, aki szórólapokon azzal henceg, hogy drogmegelőzéssel foglalkozik városházi megbízással? Ő értekezik, tanácskozik, szórólapozik. Neki nem szóltak, nehogy elvegye a dicsőséget. Vagyis megint csak egy propaganda esemény volt az este.

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
   Andrásné Murányi Borbála

   Kedves István!

   Köszönöm a hozzászólásodat! Jó tudni, hogy más is hasonlóan látja a helyzetet, mint én!
   Üdv, Andrásné Murányi Borbála

 5. Szabó Mónika avatar
  Szabó Mónika

  Dr. Benedek Viktorral annyiban egyetértek, hogy a lakosság részéről is hiányzik az összefogás. A Vár utca környékén ( ahol laktunk ) pl velünk sem fogott össze senki ( ” nem akar belekeveredni semmibe” ” félünk” , ” amíg a telekre nem jönnek be, nem érdekel” ) …… A legnagyobb baj az, hogy származástól függetlenül , az ott lakók nem vetik ki maguk közül ezeket a dílereket, hanem nagyon jó baráti, haveri kapcsolatokat ápolnak velük, és ahogy olvastam, már a pataksoron is egymástól lopnak, csak hogy megszerezzék a drogra valót, és ez sem elég. Fogyasztó meg egyre több lesz. Valahol olvastam panaszt, hogy egy hölgy még nyáron kifogásolta, hogy valami családi esemény okozta zaj miatt rájuk hívták a rendőröket, a sok drogos , díler nem zavarja őket? A dolog érdekessége hogy a panaszkodó hölgy családjából legalább 3 fiatalt annó láttunk feljárni a legközelebbi drogériákba….. A közvetlennek mondható szomszédaink közül egyik sem volt hajlandó együttműködni, az egyik inkább valamiféle betonkerítést csinált a házuk elé, mondván jó az úgy, oda be nem mennek. Pedig őket már többször kirabolták a hátsó, hegy felőli frontról. A rendőrségi intézkedésről annyit, hogy egy Tavasz utcában lakó idősebb úr is lemondóan sóhajtott csak, hogy amikor látta XY-t a faluvégéről , benn mászkálni a szomszéd kertjében, bejelentést tett , 2 hétre kb kivonták a forgalomból a „fiatalt” , majd utána megint odajárt lopni. Az egyik közismert faluvégi bűnöző tárgyalásán tanúként mi is ott voltunk, akkora aktákat hoztak , hogy alig fértek be vele a tárgyalóba, akkora bűnlajstroma volt, 3 hónapig volt börtönben, utána ugyanúgy törte fel a kocsikat stb….. Jó példa volt az is, hogy amikor éjfélkor jöttünk haza a MUNKÁBÓL , egyenruhában, rendőrautó minket állított meg a Vár utca legalján, igazoltatott , felelősségre vont, hogy mit keresünk ilyenkor az utcán, közben a házból, ami előtt megállítottak, a díler hölgy + a kuncsaftjai, barátai vihogva nézelődtek ki ….. Már igazából a rendőrségtől sem tartanak. A másik díler nő pl pontosan tudta, hogy mikor ” kap ellenőrzést” , amikor megjelentek a rend őrei , a cuccot a szomszéd telekre egyszerűen átdobta, nem találtak semmit, szépen elnézást kértek majd elmentek, a hölgy jót kacagott, hogy felőle bármikor jöhetnek. Fél óra múlva meg is érkezett az első vásárlója, utána sorban a többi. És ez már vagy 3 éve volt, azóta csak rosszabb a helyzet.

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Kedves Mónika! Nagyon elkeserítő amit ír, mert ha mi nem fogunk össze, az érdektelen városvezetés és a létszámhiánnyal küzdő rendőrség nem fogja megoldani a problémát! A lakosság tájékoztatása rendkívül fontos, ehhez az Ön beszámolója is hozzájárult, ami jó. Folyamatosan kell erről beszélni, és kitalálni közösen valami megoldást!

 6. Nyema avatar
  Nyema

  Amíg van kereslet drogra, addig lesz kínálat. Kereslet márpedig van, a fogyasztóban hamar kialakul a függőség, és bármi áron beszerzi a szert (lop, csal, akármi). Börtönbe lehet zárni őt lopásért, de attól nem múlik el a függőség, és miután szabadul, tehetősebb se lesz. Ugyanúgy meg kell szereznie valahogy a pénzt az anyagra, mint előtte. Elvonóra se fog magától elmenni, és ha jól sejtem, az se ingyen van.
  Az ügyfélkör közben bővül, egyre tágabb területen kell portyázniuk. A terjesztők gazdagodnak, hatalmuk és befolyásuk nő. A rendőrség pedig csak akkor lép érdemben, ha már elég nagyra nőttek. De hiába kapcsolják le őket, a kereslet megmarad, jön más terjesztő a helyükre.

  A megoldás a kereslet csökkentése lehet. Ha a leendő delikvens ki se próbálná a szert – mert jobban tartana a következményektől, mint amennyire a beígért mámor csábít – az már félsiker. Biztos van az iskolákban valami tájékoztatás a drogokról, de az nem elég (nem figyel oda, nem jár oda). A fertőzött városrész utcáin kell antireklámot csapni, ahol nap mint nap elsétálnak a leendő potenciális ügyfelek a boltba / haverokhoz / játszópajtásokhoz menet. Például egy éveken át tartó, folyamatosan változó tartalmú utcai plakátkampánnyal. Az interneten bőven lehet találni ijesztő „ilyen volt, ilyen lett” fotókat drogfüggűvé vált emberekről, remek plakáttéma. Más plakátokon fel lehet vázolni a drogterjesztés „gazdasági modelljét”, hogyan teszik a vevők gazdaggá a terjesztőket – az irigység a köreikben pedig megteszi a hatását feléjük. A lényeg, hogy a fogyasztókat a saját értelmi- és érzelmi színvonalukon kell megszólítani, minden mást kiröhögnek. Az is biztos, hogy egy ilyen kampány szúrná a terjesztők szemét, és folyamatos szélmalom harccá válna a plakátragasztás, de így is sokakhoz eljuthat az üzenet.

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Köszönöm a véleményét, nagyon jó javaslat! Sajnos az utcai plakátokat nemrég adóztatta meg az önkormányzat, ami eléggé megdrágítja, de idővel ez változhat. Feltűnő, sok és igényes plakát lenne jó, ami nem csak a fiatal fogyasztókat riasztaná, hanem a dílereknek is szól, hogy figyelünk, tudjuk mi folyik az utcában.

 7. Szabó Mónika avatar
  Szabó Mónika

  Kedves Borbála, ha esetleg tudok segíteni , szívesen állok rendelkezésükre…… Bár már nem Pomázon lakom, nem messze 🙂 , de az utolsó ott töltött 5 évünk emlékezetes maradt.
  Nyema hozzászólónak: sajnos a kereslet azért IS van, mivel az ott lakó családokon belül több „fiatal” fogyasztó, és a kisebb gyerekek is már ebben nőnek fel. Volt, hogy a díler asszony a gyermekei előtt szolgálta ki a srácot, aki ránézésre nem volt nagykorú…. És az is igaz, hogy mindent visznek , ami mozdítható, minket szintén éjjel fél 2-kor zaklatott egy félig már beállt páciens a házunk előtt, hogy 400 ft-ért vegye meg a férjem a kétes motorolajat, majd jóformán nekem támadt, hogy nekem van motorom, mi az hogy nem kell????? Akkor is munkából jöttünk haza, és akkor nem követett minket a Rendőrség , mint ahogy tette nem is egyszer. Mellettük meg 150 méterre a vásárló éppen hajtotta félre az üzlet dróthálóját, és a zacskóval komótosan távozott…. Bizonyos jelekből lehet a drogériákra következtetni, lehet nevetni ( bár nem nevetséges sajnos hanem siralmas) , de pl a kb 30 cm-re nyitva hagyott kertkapu ( már ahol persze van….) az egy ilyen jel, hogy „van áru” …. És ez nem vicc, hogy némelyiknek már évekkel ezelőtt olyan forgalma volt, mint egy hipermarketnek. 2012-ben történt valami, ami miatt megugrott hirtelen a drogbiznisz, de azt nem írnám ide ki, mivel nevet nem lehet , és nyilván bizonyíték nincs rá, de köztudottan munkát nem végző személy milliós autót nem ajándékba kapta….. Borbála, ha érdekli, akkor privátban leírhatok dolgokat, de az illető tudomásom szerint a lakcímről elköltözött, nem tudom , mennyit segítene…
  Az értelmi szintet is említette a hozzászóló, arról csak annyit, hogy ezeknek az embereknek a droghasználat káros hatásairól beszélni, hát, nem tudom mennyire hatékony…. Pl telefonon tilos volt a díler asszonynak felszólni, mert ugye bemérhető egy esetleges későbbi „hálózatfelderítésnél”, ami ugye már évek óta folyik , de az nem zavarta őket, hogy késő éjjel torkaszakadtukból, kórusban ordították a hölgy nevét , zengett az egész hegyoldal, autójaik motorjait bőgették , sőt egyszer előttünk éjjel fél 3-kor cross pályának nézte az egyik kedves vásárló a járdát. Még a Hév környékén lakó ismerős is tudta kiről van szó, ennyit az árusok és a vásárlóik értelmi szintjéről és a diszkrécióról, bár minek is, a rendőrök tudtak , tudnak róla.
  És még egy szomorú dolog ami ide kapcsolódik, hogy ugye a gyerekek miben nőnek fel. faluvégi óvodában az egyik kisfiú játéka az volt, hogy fogott egy játékbabát, játék késsel össze vissza szurkálta, majd ugrált rajta….. Szóltunk az óvónőnek, de azt mondtam hogy tudják , milyenek, de nem tudnak, nem mernek lépni 🙁 A rendőrök ugye nem segítenek.

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Kedves Mónika! Nagyon köszönöm az értékes hozzászólásait! Ön nagyon közelről látta ezt a szomorú világot, mi sok mindent nem tudunk erről. Örülök hogy megosztja velünk, és próbál segíteni!

 8. Ország István avatar
  Ország István

  Tisztelt hozzászólók!
  Minden véleményt köszönettel fogadunk, viszont kérjük, hogy egymást tisztelve és nem minősítve fogalmazzuk azt meg.
  Ezenkívül kérjük, hogy valódi névvel és email címmel írjanak.

 9. Murányi Borbála avatar
  Murányi Borbála

  Tisztelt Hozzászólók!
  A Pomázi Cseresznye szabályzata azt tartalmazza, hogy hozzászólások csak valós névvel és email címmel tehetők közzé. Mivel kaptunk névtelenül írt hozzászólásokat is, a rendszergazda automatikusan törölte. XY néven írt valaki több hozzászólást , amire nem tudtam válaszolni, mivel a megadott email címe sem volt valós. Nem értem miért nem a saját nevében küldte. Innen üzenem neki, hogy szívesen válaszoltam volna rá, ha tudok. Amennyiben nyomós ok van a neve titokban tartására, írjon üzenetet az email címemre. borbala@andrasek.hu

  Üdv,

  Andrásné Murányi Borbála

 10. Nyema avatar
  Nyema

  Egy témába vágó cikk – Dány és Bag esete, ami a pomázinál is súlyosabbnak tűnik:
  https://divany.hu/offline/2018/11/20/a-ciganytelepen-semmi-jo-nincs/

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Igen, nagyon jó összefoglaló cikk a témáról. Pomáz ugyan nem Bag, vagy Dány, közelebb esik Budapesthez, mégis kialakult a szegregátum a „faluvégen”. Figyelemmel fogom kísérni a BaGázs tevékenységét.

 11. Kiss László avatar
  Kiss László

  Már nem azért de nem fura hogy nem sikerült felszámolni?Meg hogy a diler tudja mikor kap ellenőrzést?Benne vannak a rendőrök közül is a buliban tuti ha nem az összes.6 éve hálózatot deritenek fel?
  “Megértem az indulatát, véleményem szerint is szükséges már egy erőteljes lakossági nyomás az önkormányzat vezetése felé, hogy intézkedjen, és követelje meg a rendőrségtől is, hogy intézkedjék. ” Alap dolognak kéne lenni hogy a bünözöket nem türik meg és normálisan végzik a munkájukat és hogy nem kell nyomást helyezni meg könyörögni meg kérni hogy légyszi végezd már a munkád bazdmeg.Itt van az uj polgármester változott valami?Csak igérgetés megy Murányi Borbálától is.Igérni könnyü de mi a garancia?Semmi.Sokszor még a rendörök se tudnak fellépni a törvényi ellehetetlenités miatt.Akkor hogyan igéri meg hogy rendet rak?

 12. József Kiss avatar
  József Kiss

  Nagyon rossz volt olvasni hogy 8 éve nincs megoldás az ügyben.Azt is jó lenne megtudni hogy a rendőrség nem tud vagy nem akar semmit tenni az ügy érdekében.(nem lepődnék meg azon se ha egyeseknek érdekük lenne ez a helyzet hogy fennálljon)8 éve hálózatfelderités?(elég etetés)
  Kiváncsi vagyok hogy az uj vezetővel mi lesz.Annyira mondták hogy vállasszák meg az ellenzéket és ők rendet raknak hát itt a lehetőség bebizonyitani hogy nem csak egy üres igérgetés volt.Pomáz többi utcái is egyre rosszabbak nem csak a faluvég.Elképesztő alakokat lehet éjjel és nappal is hallani és látni.El se hinné az ember.Bezzeg büntetgetni tudnak egyes utcákban.Ha arra van kapacitás erre miért nincs.Kiváncsi lennék ha mondjuk egy befolyásosabb hatalommal rendelkező ember /kormányhoz közeli valaki lakna ott mennyi idő alatt lenne rend.Az igazság az ha nagyon akarnák rendet raknának csak nem motiváltak valamiért rá.Ezt gondolom.Minden az érdekekről szól sajnos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük