Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Térségi lapszemle

Bíztató kezdeményezés a helyi demokrácia kiszélesítésére

Úgy tűnik, egyre több település vezetői ismerik fel, hogy a képviselőtestület önmagában nem mindenható. Korábban beszámoltunk Szentendre ígéretes akcióiról (Párbeszéd Szentendréért, Elégedettségi felmérés, utcafórumok), melyekkel az önkormányzat a helyiek véleményét, igényeit megkérdve, és tudásukat, tapasztalatukat, javaslataikat alkalmazva igyekszik őket bevonni a várost érintő minden fontosabb döntésbe.

Most egy újabb kezdeményezésről érkezett hír Kisorosziból, ahol az időközi választáson nyertes, régi-új polgármester, Molnár Csaba Vezetői Tanácsot állít a testület mellé, továbbá Idősek Tanácsát, Fiatalok Tanácsát, Vállalkozói Tanácsot, és Szociális Tanácsot kíván létrehozni. A Vezetői Tanács négy tagját maga jelöli ki, másik négy tagja a felsorolt Tanácsok elnökei lesznek. Az egyes Tanácsok tagjait és elnökét a helyiek maguk közül választják, és működésükhöz 1-3 millió Forintot kapnak.

Soha ne add fel

„Ha ismertek olyat, aki hátránnyal született, baleset, vagy betegség miatt szorul segítségre, mondjátok meg neki, hogy soha ne adja fel”. A mondat Krajnyák Zsuzsa paralimpikon, sokszoros világ- és Europabajnok szájából hangzott el. Harmadik alkalommal volt Tolerancia nap a szentendrei Templomdombi Általános iskolában, azzal a céllal, hogy diákjaik újra és újra átéljék a fogyatékkal élők világát, és ledöntsék a korlátokat.

(Pilis-Dunakanyari Hírmondó 2017. június)

Az építészeti divatról

Turi Attila budakalászi főépítész írásából megtudhatjuk, hogy a történelmi korstílusokat (gótika, barokk, stb) követő izmusok (modernizmus, expresszionizmus, futurizmus, stb) után hogyan lett mára egyre inkább trendi, divat az építészet, és, hogy mi ezzel a baj.

Miért, hogy ma, a XXI. században a minél inkább egyedi, egy-egy építészhez, építészeti iskolához tartozó formaképzés lett jellemző Európában és az un. „fejlett” világban, és mennyiben tud ezen segíteni, egy időálló, a hagyományokat is megtestesítő, csak az adott helyre jellemző építészeti formát megteremteni a készülő Településképi Arculati Kézikönyv.

(Budakalászi Hírmondő 20017. június)

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük