Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Tudósítás a konyhámból… – Csodás csirkezúza pörkölt

Nem tudom szeretitek-e a csirkezúzát? Nálunk nagyon bejött, a párom nagyon szereti, de én is. Két-három hetente biztos, hogy terítékre kerül. Mostanában az Auchanban nagyon szép tálcásokat kapok, szinte teljesen konyhakész!

Azért darabonként átnézem, ha kell elvágom ,vagy lehúzom, ha maradt rajta a sárga belső réteg. Nem baj ha apró, akkor hamar puha lesz, hisz fiatal csirkéből van. Mindenesetre, kuktában főzöm, egy óra általában elég neki.
Tehát megcsinálom a pörkölt alapot, szeretem bőven a hagymát, ha üveges lesz leveszem a lángról, ha kissé hűlt megszórom paprikával. Elkeverve jöhet hozzá a zúza, ekkor fűszerezem, fokhagyma bors, majoránna, só. Vissza a lángra, párat kevergetem. Ezt nem kell pörkölni mint általában a húsokat, de ez saját levet sem enged. Mivel kuktában fog tovább főni, most teszek bele egy kis üveg házi lecsót. Ebben benne van a paradicsom, a paprika, meg egy kis lé is. Elkeverem, ha kell még annyi vizet teszek hozzá, hogy épp hogy ellepje. A kuktát lecsukom, és a forrástól számítva egy órát főzőm. Közben elkészítem a nokedlit, és az uborka salátát is. Ha letelt az idő, és a kukta is kihűlt, kinyitom, megkóstolom, ha kell még bele valami utána fűszerezem. Nagyon finom tud lenni tarhonyával is, de el tudom képzelni rizzsel, vagy tésztával is…

Jó étvágyat! 🙂


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük