Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Beszámolók az ’56-os emléktúrán résztvevőktől a Mátyás Király Általános Iskolából

Október 21-én a Közösen a Városunkért Egyesület szervezésében rendkívüli
történelem órán vehettünk részt. A rendkívüli történelem óra egy emléktúra volt, ami a
pomázi forradalmi események 10 legjelentősebb pontját érintette: a Hév-állomás 56-os emlékműjétől indult, és a Majdán-fennsíkon a bunkernél ért véget. Az indulásnál mindannyian kaptunk egy kis füzetet, mely a túra térképét és az emléktúra jelentős állomásait ismertette. Ide kerültek azok a pecsétek is, amiket az emléktúra 10 pontján összegyűjtöttünk a minket ott váró pecsétőröktől. Nagyon érdekes információkat tudhattunk meg azokról a kis domborművekről, amelyek a 10 állomáson vártak minket, és amiken egy-egy QR-kód segítségével további tudnivalókat olvashattunk el.

Szerencsére szép időnk volt, így nagyon élveztük a túrázást, és végül a bunkernél kapott finom vendéglátást. A célban oklevelet kaptunk jutalmul a megtett túra emlékére. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon, és egyben sokat tanultunk a pomázi forradalmi eseményekről.

A Mátyás Király Iskola 7.b osztályos tanulói

2022. október 21-én,pénteken a Mátyás Király Általános Iskola 4.b osztálya 15 fővel részt vett
az október 23- a alkalmából rendezett emléktúrán.

Az állomásokon sok érdekességet megtudtunk a forradalom pomázi eseményeiről, a füzet is
segítségül szolgált a történelmi háttér megértéséhez,- lévén,4. osztályosok a gyerekek.

Mindazonáltal, nagyszerű délelőttünk volt, aminek a végén a finom falatok jól estek a kis
túrázóknak. Köszönjük a kiváló szervezést!

Magyar Nóra osztályfőnök

Október 23.

A város meghívására reggel 8 órára a 4. a lelkesen indultunk a HÉVállomásnál lévő ’56-os emlékműnél. Kaptunk egy térképet, aminek segítségével végig mentünk az állomásokon. Kedves, idős emberek meséltek a pomázi októberi eseményekről. A térképet nem mindig jól tudtuk használni, időnként eltévedtünk, amin jót vitatkoztunk, nevetgéltünk. Leizzadva, de nagyon izgatottan futottunk a cél felé. A bunkerek nagyon izgalmasak voltak, jó lett volna ott maradni még
sokáig! A kirándulás végén sok finomságot kaptunk, mindenki nagy örömére. Oklevelet, müzlit, kitűzőt, és fincsi szendvicseket. Csodás élményben volt részünk! Szívesen meséltük el anyáéknak otthon.

Megkésve bár, de szeretnék néhány mondattal köszönetet mondani az október 21-én lezajlott emléktúráért!
Mivel az én osztályom még csak negyedikes, túl sok előzetes tudással nem rendelkeztek a gyerekek. Mégis nagy érdeklődéssel jártunk pontról pontra pecséteket és információkat gyűjtve. A kis könyv – remek ötlet – segítségével minden kérdésükre megkaphatták a választ! Lelkesedésük kitartott az utolsó pillanatig, helyszínig, a tüzérségi állásig. Külön köszönjük a kedves fogadtatást, az okleveleket, jelvényeket és persze az ételt és italt! Nagyon jól éreztük magunkat!
Engedj meg kérlek, egy észrevételt! Célszerű lenne a csapatokat nem egyszerre, vagy nem egy irányba elindítani. Így nem fordulna elő, hogy sorba kell állni a pecsételő pontokon.
Köszönjük szépen!
Gréti és a Mátyás suli 4.c osztálya

Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük