Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

A Dera-patakra vonatkozó adatok igénylése

Szeretnék hozzájutni azokhoz a közérdekű adatokhoz, amelyek a Dera-patak „rekonstrukciójával” kapcsolatosak. Sajnos mind ez idáig hiába. Ma újabb levélben fordultam a jegyzőhöz a tervek kiadása érdekében. Levelem, valamint a korábbi leveleim, a válaszok, a jegyző kijelentése a szakértői munkáról a januári testületi ülésen – vagyis az előzmények – az itt található dokumentum-gyűjteményben olvashatók


2. Adatigénylésem 2019. január 25.

Tisztelt Jegyző Asszony!

Kérem, hogy a Dera-patak rekonstrukciójával kapcsolatos szakértői anyagokat számomra közérdekű adatigénylés keretében megküldeni szíveskedjék.

Üdvözlöm:
Hardi Péter
képviselő


3. Érdeklődésem 2019. február 14.

Tisztelt Jegyző Asszony!

Érdeklődöm, hogy mikorra számíthatók a Dera-patak rekonstrukciójával kapcsolatos szakértői anyagoknak a megküldésére közérdekű adatigénylés keretében.

Pomáz, 2019. február 14.

Üdvözlöm:
Hardi Péter
képviselő


4. Jegyző válasza 2019. február 26.

A válasz röviden:


5. Válaszom a jegyzőnek, 2019. március 1.

Tisztelt Jegyző Asszony!

Köszönöm a válaszát, amely szerint a pályázat során szakértő tevékenységének igénybevételére nem került sor, nincs ilyen adat.
Ugyanakkor a január 23-i testületi ülésen a pályázattal kapcsolatban Ön azt mondta, hogy „A szakértő elkészítette az anyagot.”
Tisztelt Jegyző Asszony, kérem, hogy közérdekű adatigénylés okán számomra a szakértő által elkészített anyagot szíveskedjék elküldeni.

Pomáz, 2019. március 1.

Üdvözlöm:
Hardi Péter
képviselő


6. A jegyző újabb válasza, 2019. március 5.

Tisztelt Hardi Péter képviselő úr !

A képviselő-testület ülésén általánosságban fogalmazva tájékoztattam a képviselőket, hogy szakértő készítette az anyagot. Ezzel a szakmailag megfelelő végzettségre utaltam. A terveket megfelelő végzettséggel rendelkező – szakértő- szakember készítette.
Közérdekű adatigénylésére adott válaszomat változatlanul fenntartom a fentiek okán, igy amennyiben ez nem megfelelő, úgy a jogorvoslati tájékoztatás alapján szíveskedjen eljárni.

Üdvözletttel:

Szabóné Dr. Bartholomaei Krisztina
Jegyző
Pomázi Polgármesteri Hivatal
2013 Pomáz, Kossuth Lajos u. 23-25.
Telefonszám: +3626-814-381
Fax: +3626-325-640


7. Levelem a jegyzőnek 2019. március 11-én

Tisztelt Jegyző Asszony!

Kérem, hogy közérdekű adatigénylés formájában a válaszlevelében hivatkozott azon terveket küldje meg számomra a Dera-patak rekonstrukciójával kapcsolatban, amelyeket – ahogy írja – „megfelelő végzettséggel rendelkező – szakértő-szakember” készített.

Pomáz, 2019. március 11.

Üdvözlöm:
Hardi Péter
képviselő


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “A Dera-patakra vonatkozó adatok igénylése” bejegyzéshez

 1. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Most akkor mi van? Van szakértő, vagy nincs szakértő?
  Viszont a közmeghallgatáson a jegyzőasszony azt mondta, azért nincs szakértő, mert szakmérnök készítette a terveket!
  Most akkor hogy is van ez?

  1. Hardi Péter avatar
   Hardi Péter

   Kedves Icu,
   ezt szeretném én is tudni. Hogy is van ez? Van szakértői vélemény vagy nincs? A jegyző a testületin még erről beszél, majd amikor kikérem, kiderül, hogy ilyen nincs. Ez régen rossz, mert akkor mi alapján és ki döntötte el, hogy ki kell vágni csaknem 300 fát? Ha meg van, akkor miért nem ismerhető meg? De reméljük, ahogy írtam, hamarosan megküldi a jegyző, és akkor bárki által megismerhetővé válik. Hiszen a Dera valamennyiünké, mindenkinek jogában áll tudni, mire készül az önkormányzat…

 2. Erdős Zsoltné avatar
  Erdős Zsoltné

  Tisztelettel kérdezném, hogy miért „főleg a Tiszolci telepen” kaszálják a keserűfűvet? A patak másik szakasza, pl. ami Halászné Gambár Mária képviselőasszony körzetéhez tartozik, más elbírálás alá esik talán? 2018-ban, azaz tavaly csak közvetlenül a Huszár utca mellett történt kaszálás (éppen csak ami az utca felől látszik), a patak kanyarulata, a Tavasz utca- Tél utca- Kurucz utca mentén egyszer sem kaszáltak … Ez már több éves küzdelem. Sajnos csak árvíz esetén „történik” valami …

  1. Hardi Péter avatar
   Hardi Péter

   Amikor a testületi ülésen szóvá tettem, hogy a pataknak ez a része igen elhanyagolt, csak az ígéretet kaptam a rendbetételére. Meg a panaszt, hogy a drogosok egy része itt talál búvóhelyet magának. Andrásné Murányi Borbála képviselőtársam javaslata – le kellene kaszáltatni a keserűfüvet – szintén süket fülekre talált. Valószínűleg ennek a megoldása is az új városvezetésre vár. Bár most, a választás évében érzékenyebb lett a városvezetés a pomáziak észrevételeire…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük