Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

A pomázi futópálya

Már eltelt egy kis idő, mióta futópályánk lett, de úgy éreztem, hogy egy ilyen jó hírnek meg kell jelennie a Pomázi Cseresznye oldalán.

A pályán többször futottam már és láttam mások is használják.
Kicsit úgy érzem magam ugyan, mint egy gyerek, aki karácsonyra nem kapta meg a várva várt ajándékát, de kapott helyette egy másikat.
A kerékpárút volt az, aminek jobban örültem volna, de a futópálya is kitűnő ajándék lett.

Számomra pont jókor készült el, hiszen a nappalok rövidülése miatt, munka idő után már nem tudok a mezőn vagy az erdőben futni. Ilyenkor bekényszerülök a városba és ott szoktam futni a kivilágított utcákon. Mint ahogy sok futótársam is.
Sajnos még nincs kész a pálya világítása, de mivel a pályán és nem az utcán futok, nem kell számolnom a talaj egyenetlenségével, tehát kicsit vakon is de használható a pálya. A Spar felőli részt egyébként a bolt fényei bevilágítják. A rekortán borítást pedig nagyon szereti a bokám.

-Mivel még nincs teljesen kész a pálya, ezért az előzésnél veszélyes, ha véletlenül lelépünk a pályáról. Remélem itt majd egy szintre hozzák a talajt. Addig is figyeljünk fokozottan egymásra!

-Figyelni kell még a pálya mellett kiálló csövekre, amely a leendő világítás vezetékeinek van előkészítve, de már volt, aki nekiment.

-A pálya tervezőjének azért szeretném felhívni a figyelmét, hogyha kényszerből ilyen szűk fordulókra van csak lehetőség, akkor szerintem be kellene dönteni a pályát, mert így elég kellemetlen normál futósebességgel a kanyar.

 

 

Ajánlom mindenkinek!
Sportoljunk minél többen, van már egy saját futópályánk!


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

,

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “A pomázi futópálya” bejegyzéshez

 1. recseg avatar
  recseg

  és mégis, hol található ez a pálya?
  az összes nyom eddig: „az interspar felőli rész”
  és milyen hosszú?
  kört ír le vagy elmegy valameddig, ahol vége szakad?
  jó lett volna kicsit több info.

  1. Ország István avatar
   Ország István

   A futópálya a Spar mögött van, a Tél és a Tas utca között.
   Körbe ér és kicsit több mint 500 méter.

  2. Ország István avatar
   Ország István

   Ráadásul ezt elírtam, nem Interspar, hanem Spar, ami a Huszár utcában van.
   🙁

 2. Nagy István avatar
  Nagy István

  Én magam nem futok, de az a kényelmetlen érzésem van, hogy az átadott futópálya még nincs kész. A hasznosságát talán később lemérem, viszont nem tetszik, hogy egy újabb félig kész dolgot adnak át. Örültünk az öntözés nélküli 56-os emlékműnek, ahol aztán pusztulnak a növények, az ünnep során pedig vadrózsa hajtása fogadott ápolatlan kegyeleti kertjében. Örültünk a Városháza szép felújított falának, ahol a földre kellett tenni a megemlékezés koszorúit. A Félúton kiadványban készre álmodjuk a Mátyás suli szigetelését-színezését, ügyesen fotózva. Örülünk az új óvodának, ahol a szoros határidő miatt a gyerekek nem léphetnek a fűre… Bocsánat, nem trollkodni van szándékom, csak nem szeretném, ha az ingerküszöbünket a félkész megoldásokra állítanák be, mint a szocializmusban. Mert akkor agy félkész város félkész polgárai lennénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük