Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

A rendőrség szerint is indokolatlan a Luppa Vidor utca alárendeltsége

Miért kell a gyűjtőútnak tekinthető Luppa Vidor utcán haladva elsőbbséget adni a sokkal kisebb forgalmú Lámpa utca felől érkezők számára? De kérdezhetem másképpen is: Miért kell a pomáziaknak elsőbbséget adnia a Városháza sorompóval lezárt parkolójába érkező hivatalnokok, képviselők számára?

A helyzet megváltoztatás érdekében:

 1. a január 24-i testületi ülésen javasoltam, hogy a Luppa Vidor utcán közlekedőknek ne kelljen elsőbbséget adniuk a Lámpa utca felől érkezők számára. A jegyző szerint ezen változtatni nem lehet, mert ezt a rendőrség írta elő. Jegyzőkönyv részlet
 2.  Megkérdeztem a rendőrséget, hogy lenne-e bármiféle kifogása a rendőrségnek az ellen, hogy a jelenlegi forgalmi rend megváltozzon, és a Luppa Vidor utcából érkező járműveknek elsőbbsége legyen a Lámpa utca felől érkezőkkel szemben. Levél
 3.  A rendőrség válasza: „Az Ön által írt forgalmi renddel egyetértek, a mi meglátásunk szerint is indokolatlan, hogy a Luppa Vidor utca alárendelt út legyen a Lámpa utcával szemben.”
 4.  A jegyző ígérte, megvizsgálja a változtatás lehetőségét. Egy bizonyos: most már a rendőrség mögé nem bújhat, amikor a városvezetők számára előnyt biztosít.

Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “A rendőrség szerint is indokolatlan a Luppa Vidor utca alárendeltsége” bejegyzéshez

 1. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Hurrá! Bár nem sokszor járok arra , de nagyon zavaró volt az új közlekedési rend. Az amúgy is kis sebességgel járható Luppa Vidor utcán szinte állóhelyzetig le kellett lassítani, hogy az ember meg győződjön arról, hogy kell -e elsőbbséget adni, vagy nem! Az utca torkolat csak akkor belátható, ha a jármű már szinte benne áll. Ez indokolatlanul lassítja az ottani forgalmat. Előbb vagy utóbb, szinte biztos, hogy bekövetkezett volna a baleset…………Köszönjük Hardi Péternek az utánajárást, az intézkedést!

 2. Kata avatar
  Kata

  Abban a kereszteződésben szinte lehetetlen az elsőbbségadás korrekt módon, mert egyáltalán nem lehet belátni a Lámpa utcába, és nem lehet látni, jön-e valaki. A fenti közlekedési rendnek csak tükör kihelyezésével lehetne ebben a formában megfelelni.. és teljesen etikátlan, hogy ott elsőbbséget kelljen adni, csak azért, mert ott az Önkormányzat..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük