Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

A szeptemberi testületi ülések beszámolója

Szeptemberben három testületi ülésre került sor. 6-án több terület első féléves beszámolóját fogadtuk el. Meghallgattuk a befolyt adók összegéről szóló beszámolót. A teljesülés az előirányzathoz képest 48,3%. Az óvodák, bölcsődék munkájáról szóló beszámolót, a gyermekvédelmi beszámolót és a köztemetők üzemeltetéséről szóló beszámolót is.

Legizgalmasabb a Települési Értéktár I. féléves munkájáról szóló beszámoló volt. Annyira, hogy az országos médiában is érdeklődést keltett, hogyan vették ki a híres pomázi cseresznyét az értékek közül. Túl sok munkát nem végzett a bizottság, beszámolni nem volt miről, csak egy sikertelen tervről. Az értéktárban eddig szereplő eléggé gyér gyűjteményt tervezték egy kiadványban megjelentetni. Csakhogy nem olvasták el a Pásztor Lajos által készített beadványokat, aminek a végén kikötötte, hogy munkáját csak az Ő beleegyezésével lehet felhasználni. Nem is járult hozzá a kapkodva megjelentetéshez. A bizottság féléves munkájának sikertelenségét így Pásztor Lajosra igyekeztek hárítani. És Hardi Péterre is, mert köztudott, hogy ismerősök.

Volt szó ingatlanügyekről, út kialakításáért cserébe ajándékként való terület átadások elfogadásáról. Mostanában szinte minden testületi ülésre jut több ilyen ügy, amikor az ésszerű területrendezés, út kialakítása érdekében az ingatlan tulajdonosok lemondanak telkük egy részéről az önkormányzat javára, hogy legyen előttük út, lehessen a közműveket hol elhelyezni. Ezúttal a Kartal utcában, a Mártírok útján, a Béke úton, és a Pacsirta utcában került erre sor. A 27-i testületi ülésen pedig a Vércse utcában és az Árvalányhaj utcában ajándékoztak az ingatlan tulajdonosok.

Voltak utca elnevezések is, 6-án a Susnyár utca és Susnyár dűlő kapott nevet, a Mélyút utcáról nyílók pedig a Mókus, Cickány, Borz, Zerge, Muflon és Őzike nevet kapták. A 27-i testületi ülésen az Alcsevica területén lévő utcák kaptak elnevezést, többnyire az 56-os hősök után. Bóna Zsigmond, Rudas András, Szutter János, Vadász János, Farkas Zoltán, Forradalom utca, Barikád, Toborzó és Czimmer Tibor utca, valamint Mészáros György és Nemzetőr utca.

Zárt ülésen döntöttünk a Beniczky u. 46. és a Szőlőtelep u. 28. alatti önkormányzati lakások új bérlőiről. Mindezen napirendi pontokat egyhangúan elfogadtunk, kivéve a pomázi cseresznye értéktárból való kivételét, amivel nem értettünk egyet. 8 igen, 1 tartózkodás (Ternovszky Béla) és 2 nem (Hardi Péter és én) szavazattal végül elfogadásra került ez is.

Meghallgattuk a főépítész véleményezését a Budapesti agglomeráció terület rendezési tervéről, valamint az országos területrendezési tervről. Ennek ismertetése során derült ki, hogy Pomáz külterületén, Kiskovácsi irányából a Kőhegy oldalát átszelve Szentendre irányába beterveztek egy nagyfeszültségű, 400 kV távvezetéket is. Ezt a véleményezést 1 tartózkodás mellett (Hardi Péter) fogadta el a testület.

A rendkívüli testületi ülést 19-én azért hívták össze, hogy a város benyújthasson egy pályázatot a Rákóczi F u. és Mátyás kir. u. csapadékvíz elvezetésére. Hardi Péter kérdésére, hogy miért éppen itt tervezik a vízelvezetés megoldását, amikor a város más részein is súlyos problémák vannak, azt a választ kaptuk, hogy a Katasztrófavédelem javaslatára történt a döntés. Az elmúlt időszakban itt keletkezett a legnagyobb kár. Egyhangúlag támogattuk a pályázaton való indulást.

A 27-i testületi ülésen a költségvetés I. félévi pénzügyi teljesítéséről kaptunk tájékoztatást.

Megszavaztunk egy teljes munkaidős álláshelyet a Művelődési Ház és Könyvtár részére, ahol a közelmúltban több fővel is csökkent a létszám.

A Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde udvarán ki kell cserélni a balesetveszélyes gumitéglákat. Ennek költségére 900 ezer Ft + áfa összeget szavaztunk meg.

Az összes napirendi pontot egyhangúan elfogadtuk.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük