Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

A törvényhozás előtt az agglomeráció fejlesztéséről szóló tervezet

A napokban nyújtotta be Lázár János miniszter a „Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről” szóló törvény tervezetét:  T/18783Vélem, így karácsony előtt kevesen veszik rá magukat, hogy egy közel 150 oldalas jogi szöveget böngésszenek, viszont a budapesti agglomerációról szóló tervezetben való eligazodást megkönnyíti a mellékelt térkép, ami a folytatásra kattintva is elérhető.

Érdemes megnyitni, minél nagyobb felbontásban tanulmányozni, mivel szerepel benne városunk is. 

BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓ TERÜLETRENDEZÉSI TERVE (térkép)


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “A törvényhozás előtt az agglomeráció fejlesztéséről szóló tervezet” bejegyzéshez

 1. yga avatar
  yga

  Azt lehet tudni, hogy milyen céldátummal tervezik átadni a Pomázt délről elkerülő utat, illetve hogy az önkormányzat (vagy az építtető) milyen zajvédelemmel látja el azt a szakaszt, ami gyakorlatilag a beépített részek közvetlen közelében húzódik majd, és a Dolinán, illetve a Klisováczon több tucat családi ház hallgathatja majd a forgalom zaját? Köszönöm!

  1. Hardi Péter avatar
   Hardi Péter

   Kedves Hozzászóló!
   Egyelőre semmilyen céldátum nem ismert. Az bizonyos, illetve valószínűsíthető, hogy az Országgyűlés még a választások előtt tárgyalja az országos terve, amelynek része ez az út is.. Határidők azonban tudomásom szerint a jogszabályban sem lesznek. Az bizonyos, hogy amikor majd egyszer a tervezés szakaszába kerül a beruházás, minden eszközzel törekednünk kell arra, hogy a forgalom zajától a lehető legnagyobb mértékben megóvjuk a pomáziakat.
   Üdvözlöm:
   Hardi Péter

 2. nyema avatar
  nyema

  Bizakodásra ad-e okot, hogy nem szerepel a térképen a pilisi 400 kV-os távvezeték?

 3. Hardi Péter avatar
  Hardi Péter

  Szerintem mindenképpen. A tervezetet februárban tárgyalja a törvényhozás, és ha nem csempészik vissza közben a szövegbe, akkor talán hosszabb távon is reménykedhetünk abban, hogy nem épül meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük