Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Az elmúlt Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság ülésén

Az elmaradt beszámolómról már írtam. Az alábbi napirendi pontokat viszont megtárgyaltuk, és a testületi ülés elé terjesztését elfogadtuk.

Első napirendi pontban a költségvetés módosítását szavaztuk meg. Többek között annyi változott, hogy az egyéni képviselői keret eddig el nem költött részét, 7 millió Ft-ot átvezették a céltartalékba. Polgármester úr elmondása szerint a képviselők nagyvonalúan és önként lemondtak a költségvetésben megszavazott 1-1 millió Ft külön keretükről, amit pályázatok önrész finanszírozásra  használnak majd fel. Ez a döntésük érdekes módon egybeesett a Kormányhivatal válaszának megérkezésével, amit Hardi Péter állásfoglalás kérésére küldtek.

Képviselőtársam az iránt érdeklődött, hogy törvényes-e a költségvetésben megszavazott képviselői keret megállapítása a 11 képviselő közül 8-nak, akik az összeget a saját körzetük fejlesztésére fordíthatják.

A Kormányhivatal válasza egyértelmű nem. Nem lehet a képviselők között különbséget tenni! Megszavazhat a testület ilyen keretet, de akkor minden képviselőnek egyenlő összeget. Reménykedtem, hogy mi hárman is részesülünk majd belőle, nem így történt. De legalább helyreállt a törvényes rend.

Második napirendi pontban megszavaztuk a Hétszínvirág Óvoda részére a kért intézményvezetői pótlékot.

A harmadikban megtárgyaltuk a Közbeszerzési Szabályzat módosítását. A háromtagú Közbeszerzési Döntőbizottságba delegáltunk egy negyedik tagot, Hámornyikné Csemeczki Zita személyében. Végre került a bizottságba egy beruházásokhoz értő építész is. Ezt eddig nem tartották fontosnak.

Margitligeti út
Margitligeti út

Megszavaztuk a közbeszerzés elindítását a Margitligeti út járdaépítésének első szakaszához. Régóta várt beruházás, és most is csak a fele szakaszra valósul meg. 35 millió Ft a közbeszerzés értéke, és ebből valamivel több mint 300 m járdaszakasz épül meg. Vagyis 1 m járda építésére 100 ezer Ft-tal számolnak. Irreálisan sok. Ennyi pénzből az egész útszakaszt meg lehetne valósítani. De várjuk meg a beérkező ajánlatokat!

Az Ipartelepen telekingatlan csere történt, aminek részleteit zárt ülésen tárgyaltuk. Bár ez a téma sok pomázit közvetlenül érint, és szinte az egész város kifejezte véleményét az ipartelepi engedélyek ügyében, mégis zárt tárgyalást rendeltek el. Így a lakosság nem tájékozódhatott azonnal a témában.

A következő napirendi pontban a hulladékgazdálkodásról szóló helyi rendelet, és a VSZRT-vel megkötött szerződés módosítására került sor. Törvénymódosítás miatt volt erre szükség. Sok még a bizonytalanság a szemétszállítás központosítása miatt. Nem működik a rendszer egyelőre, csak remélni tudjuk, hogy a VSZRT folyamatosan tud majd szolgáltatni!

Napirenden volt még egy ingatlan eladás, és egy önkormányzati bérlakás pályázati kiírása. A Beniczky út 6 szám alatt megürült egy szociális bérlakás (kilakoltatás miatt), ami újból bérbeadásra kerül.

A Beniczky út 58. alatti ingatlan eladását is megszavaztam, melynek értéke 5 millió Ft.

Általában nem támogatom szociális bérlakásra alkalmas ingatlan eladását. Ez alkalommal úgy látom, az Önkormányzat nem tudja érvényesíteni tulajdon jogát, nem tudja megvédeni az ingatlant. Évekkel ezelőtt az MSZP iroda működött benne, de a pártnak is komoly problémái adódtak a bérleményük használata során. A szomszéd ingatlanokból áramlopás, sorozatos betörések voltak, amit nem tudtak megakadályozni. Az egyéb közművek is rendkívül rossz állapotban vannak, csőtörés miatt állandóan ázik az épület. Az Önkormányzat nem volt jó gazdája az ingatlannak, hagyta évekig üresen állni, lepusztulni. Ilyen rossz állapotban már lakhatásra sem alkalmas. Talán az új tulajdonos jobb gazdája lesz, és értelmes hasznosításra kerül ez a pomázi ingatlan.

A másnapi testületi ülésen még több napirend volt, legközelebb azzal folytatom.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük