Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Az érem két oldala

  Pomázon nemrég megalakult a Vöröskereszt helyi alapszervezete. Május 23-án vállalásához híven, részt vett a véradás megszervezésében, lebonyolításában. A következő hasonló alkalom július végén lenne, de úgy tűnik nincs hol megrendezni azt. Szükség volna egy átszellőztethető helyiségre, amely fertőtlenítős vízzel felmosható, elférne benne néhány ágy, egy adminisztrációs pult, csak úgy, mint eddig.

De! Nyár van, meleg, a szabadságolások ideje. Egy időben, egyszerre. Úgy tűnik, nem lesz aki kinyissa az ajtót, aki megmutassa hol a vödör, mop. Az intézményben (pl. iskola, vagy művelődési ház) megáll az élet. Legyen ez az érem egyik oldala, mondjuk a fej.

Az életmentés nem állhat meg, szabadság ide, vagy oda. Ha az élet megáll, az életmentésnek pörögnie kell. Van, amikor ehhez a pörgéshez vér kell, méghozzá sok. Vérből soha nincs sok. A nagyobb sokk elkerülése a véradók lelkes csapatán múlik, akik, ha van nővérke, meg hely, szívesen segítenek életet menteni. Nevezzük most ezt az oldalt írás helyett stílusosan szívnek! Na, és most ezt az érmét feldobjuk…

Amíg pörög a levegőben, egy halk imát mondok el, és várom, hogy fej, vagy szív?

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Az érem két oldala” bejegyzéshez

  1. Elek Ilona avatar
    Elek Ilona

    Sajnos, amikor a közintézmények fő írányvonala a gazdaságosság, a nyereségtermelés, akkor az intézkedéseknél nincs helye a szívnek………a fej döntése pedig érzelemmentes, racionális!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük