Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Az utolsó testületi ülés

A költségvetési rendelet módosítása kapcsán derült ki, hogy az önkormányzatnak 33 millió Ft hitelt kellett felvennie, a kerékpárút kifizetéséhez. Bár a pályázati pénzt megkapták rá, annak egy részét másra használták fel. Mondhatom, meglepett a dolog! Jegyző asszony ezt felelős gazdálkodásnak tartja, és rendkívül büszke volt rá, hogy a hitelt 3 és fél óra alatt elintézte.

Alapos, részletes beszámolót kaptunk a befolyt adók összegéről, és az adófelderítés alakulásáról. Ebből most csak a hátralékkezelési módszereket emelem ki, tájékoztatásul. Nem árt tudni, hogy már a fél éves tartozás esetén, ha a felszólításra sem fizet valaki, az OEP-hez fordulnak az adós munkahelyének felderítése érdekében.  És letiltják a jövedelmükből. Cégeknél inkasszót indítanak. Ha ez nem vezet eredményre, a gépjárműre foglalást jegyeztetnek be. Gépjárműadó tartozás esetén a gépjármű forgalomból való kivonását kezdeményezik. Az 1000Ft feletti tartozások havonta átadásra kerülnek a NAV felé. A NAV a tartozás összegét visszatartja pl. az szja visszaigénylésekből, cégeknek nem ad addig „nullás” igazolást. Úgy tűnik, hatékonyan működik a rendszer.

Új rendőr körzeti megbízott lesz, kinevezéséhez hozzájárultunk.

Az ingatlan ügyek között nem szavaztam meg az Iskola u. 5. egyik önkormányzati bérlakásának értékesítését. A bérlakások állományát inkább növelni kellene, és nem hagyni lepusztulni, majd olcsón eladni! Nem szavaztam meg egy újabb alcseviczai ingatlan, telek eladását sem. Egy ilyen városban, ahol az intézményi hálózat, út, közműhálózat nem felel meg a szükségleteknek, az önkormányzat ne adjon el építési telket! Ne tetézze tovább a bajt! Ez a véleményem mindig éles kritikát vált ki. „Olyanok akarják Pomáz növekedését megállítani, újabb betelepüléseket akadályozni, akik maguk is csak néhány éve költöztek ide. „ – mondja ezt a polgármester. Ternovszky képviselő úr pedig azzal érvelt, hogy én bizonyára támogatnám a migránsok beáramlását, (Ő csak tudja!)  akkor miért vagyok ellene a pomázi betelepülőknek.

Nagy Attila is hozta a formáját, szeret párhuzamot állítani az országos politikával. Most éppen Tordai Bencével lettünk összehasonlítva. Ezúttal sem rejtette véka alá lesújtó véleményét rólunk, amit fölényes stílusban adott elő.

Az egyebek napirendben két ügyben is tájékoztatást kértem a lakosság részére, amire a jegyző úgy kezdte a választ, hogy ne higgyen nekem senki, mert hazudok. Kérdésem a kukák cseréjére vonatkozott, ami egyelőre csak a levélben kiértesítettekre vonatkozik. Idővel mindenkit kiértesítenek, és azoknak is új kukát kell majd beszerezniük. Ezt az egyszerű információt is nehéz volt megtudni, mert a válasz elsősorban arra irányult, hogyan lehet engem a kérdés kapcsán minősíteni.

Tájékoztatást kértem a Vróczi út építése során kitermelt több mint 100 m3 föld deponálásáról, majd annak elszállításáról. Jegyző asszony tájékoztatása szerint a megmaradt földet az önkormányzat szállíttatja el, a saját költségén. Még nem lehet tudni, mennyibe fog kerülni, becsült összeget sem mond, mert Ő nem foglalkozik becsléssel, mint felelős gazdálkodó. J

Ilyen hangulatban telt az utolsó testületi ülés. Őszintén remélem, hogy a következő jobb, színvonalasabb lesz!


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

7 hozzászólás a(z) “Az utolsó testületi ülés” bejegyzéshez

 1. András Ferenc avatar

  A stílus maga az ember – ezek ilyen emberek, ideje lenne ha picit háttérbe vonulnának és önmagukba szállnának: mivé tett engem a hatalmi politizálás, hova süllyedtem, hogy migránsozok, hogy képtelen vagyok az értelmes vitára, párbeszédre.

 2. Matus László avatar
  Matus László

  1. Nem vagyok jogász,de ha egy meghatározott célú pénzösszeget másra használnak fel az nem bűncselekmény? 2. Valahogy meg kellene gátolni a város tovább bővülését mivel az úthálózat,a közműhálózat már nem bír el több beköltözőt. A telkek átminősítését és a lakóparkok építését ha leállítanánk akkor talán előbbre léphetnénk ez ügyben. 3. Bosszant ez a kukaügy. Nem is a pénz miatt /bár 20-25.000 Ft-ot másra is el tudnák költeni -két kukánk van- / hanem a felesleges pénzkidobás és a nagymértékű környezetszennyezés miatt. Miután ez – ha jól tudom – valamiféle miniszteri rendelet , lehet hogy az illetékesnek kukagyára van? Mert másként nem igazán tudom elképzelni hogy az helyett hogy olyan autókat vettek volna ami tudja emelni és üríteni a mostani kukákat inkább köteleznek több ezer /tízezer/ háztartást hogy cserélje le a kukáit. Arról nem is beszélve hogy mi lesz a régiekkel? Mennyi műanyag hulladékot jelent mindez? Azt pedig már csak halkan merem megjegyezni hogy ha egy kötelező szolgáltatás igénybevételéről van szó és egy -egyébként arra alkalmas – eszközt a szolgáltató vagy a jogszabályalkotó miatt kell cserélni akkor illene azt nekik fizetni, vagy legalább is egy részét állni.

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
   Andrásné Murányi Borbála

   Kedves László! Egyetértek, bennem is ezek a gondolatok merültek fel. Még annyi, hogy engem mélyen elkeserít a nagy közszolgáltatóink berkeinkben eluralkodó káoszban. Itt a kukaügynél is látszik, hogy senki nem tudja, mi itt a szabály. Akit már felszólítottak a kukacserére, azt figyelmeztetik,hogy a régi kukáját már nem viszik el, a szomszéd, aki még nem kapott levelet, azét pedig elviszik.

   1. Andrásné Murányi Borbála avatar
    Andrásné Murányi Borbála

    Közszolgáltatók berkeiben eluralkodó káosz. Elnézést a hibáért!

 3. Muhari Vendelné avatar
  Muhari Vendelné

  Mostanában, ritkán nézem a testületi ülésekröl készült TV-s beszámolókat, mert mélységesen felháborít, az az undorító, lekezelő magatartás, ahogy beszélnek a képviselők az un. elenzéki képviselőkel.
  Ebben élen jár a polgármester és a jegyző.
  Fölényesek, hazugnak nevezik az ellenzéki képviselőket, én már nézni sem bírom. Csodálom a Borbálát és a Pétert, hogy ezt megfelelő inteligenciával tudjàk még ezt kezelni!
  Jusson maj ez is eszébe mindenkinek, mikor leteszi a voksát a jelenlegi vezetés melett, és jusson eszébe annak is aki vàltozást szeretne!
  Így nem lehet egy városvezetésnek viselkedni.

 4. Lovász József avatar
  Lovász József

  Én azt nagyon nem szeretném ha Pomáz is Esztergom vagy Hódmezővásár sorsára jutna. Hogy akarnak választás után eggyütt dolgozni vagy mindenki le lesz cserélve aki egy kicsit is másképp gondolkodol?

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
   Andrásné Murányi Borbála

   Tisztelt Lovász Úr! Senki nem szeretné, hogy döntésképtelen legyen a következő testület! Ennek érdekében alaposan meg kell gondolni, hogyan szavazunk! A választás után pedig a polgármester eldönti majd, kivel tud együtt dolgozni. Ez az Ő kompetenciája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük