Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Bíróságon

Ma délután ismét a Szentendrei Járásbíróságon jártam, mostanra tűzték ki a következő tárgyalást a Vicsi László által ellenem indított becsületsértési perben.

A bíró röviden ismertette, hogy a feljelentést átküldi az ügyészségre, mert ők jogosultak dönteni arról, induljon-e eljárás az ügyben. Amennyiben igen, az közvádas eljárás lesz, az ügyész fog hivatalos vádat emelni, mivel a polgármester hivatalos személy. Ezzel vége is lett a mai tárgyalásnak.

Pedig én készültem, hogy elmesélek néhány esetet, ami gyanút ébresztett bennem, hogy korrupció áll a háttérben, illetve, hogy a város vezetője hanyagul kezeli a közpénzt..

Mi másra gondolhatnék, ha azt látom, hogy alkalmatlan vállalkozót hívnak meg a pályázatra, elnyeri, erősen túlszámláz, óriási hasznot zsebel be az éves beszámolója szerint is (Toscan Bau KFT), majd amikor a visszásságokat feltárom, és a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság elé viszem, nem vizsgálják meg, még csak napirendre sem veszik.

Mi másra gondolhatnék, ha tudomásomra jut, hogy a Mátyás Király Iskola spotpálya felújítását nem a szerződés szerint végezték? Tanúk állítják, hogy lényeges munkafolyamatokat nem végeztek el, pl. a dréncsövezést. Az önkormányzat részéről nem ellenőrizték, bemondásra átvették, és a teljes összeget kifizették. Hiába jelentkeztek tanúk, hogy nincs minden rendben, a jegyző a közmeghallgatáson azt válaszolta rá, hogy tegyenek feljelentést.

Mi másra gondolhatnék, ha a Margitligeti járda aranyárban épült, minden telek előtti szakasz közel 3 milló Ft-ban került, pedig alig használja valaki. Kinek épült ez? Mintha egyéni érdekek kerültek volna előtérbe, nem a város érdekei!

Mi másra gondolhatnék, amikor a közművesítésre kapott 400 millió Ft állami támogatás következtében megemelkedett az alcseviczai ingatlanok értéke, az önkormányzat mégis közvetlenül az értéknövekedés előtt ad el több ingatlant is, alacsonyabb áron?

Mi másra gondolhatnék, amikor egyre kevesebb információt kapunk meg a közbeszerzések, beruházások előterjesztéseihez, nem szeretik ha utána járunk, utána számolunk a kifizetendő összegnek, mielőtt megszavazzuk.

Ennek a nagy titokzatosságnak valami oka van! És ha utána nézünk, rendre be is bizonyosodik, hogy túlszámláztak. Ez bizony a város pénzének hanyag kezelése, és a fölöslegesen kifizetett sok-sok millió valakik zsebébe vándorolt.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Bíróságon” bejegyzéshez

 1. Dallos Jutka avatar
  Dallos Jutka

  Nagyon jó vagy Bori! Gratulálok!
  Dallos Jutka

  1. Murányi Borbála avatar
   Murányi Borbála

   Köszönöm Jutka!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük