Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Csak a szokásos…


Hogyan is olvastam egy évvel ezelőtt a városvezetés szócsövében, a Pomázi Polgárban az akkori lakossági fórum értékelését? A szokásos módon történt.

Igen, ez így igaz, és erre az évre is jellemző.

Csak a szokásos: a polgármester csupán évente egy alkalommal hirdet közmeghallgatást, akkor is lehetetlen időpontban, hétköznap délután három órára.  Biztos, ami biztos, ezt az időpontot is jól elrejti a város honlapján a hírek közé, aztán gyorsan utána pakoltat még tucatnyi hírt, hogy a közmeghallgatás időpontja hamar hátra kerüljön, minél kevesebben vegyék észre.

Csak a szokásos: a polgármesternek az idegességét palástoló pökhendi, lekezelő magatartása azon pomáziak felszólalása közben, akik kritikát merészelnek megfogalmazni, s javaslataik vannak, mit kellene, lehetne jobban tenni, vagy csak olyant kérdeznek, amit ő kellemetlennek ítél. Ilyenek voltak a közmeghallgatáson a régebbi ügyek közül

 • a középületek energetikai beruházása során a vállalkozó hirtelen jött feltűnően nagy nyeresége,
 • a túlárazott Margitliget utcai járdaépítés,
 • a Mátyás Király Általános Iskola sportpályájának kétes dréncsövezése.

Vagy a legfrissebb termésből:

 • a messze túlárazott Beniczky utcai faültetés,
 • az Otthonunk, Pomáz teljesen felesleges támogatása,
 • a közpénzek olyan herdálása, mint az úgynevezett internetes tévé,
 • a városvezetés kivagyiságát szimbolizáló elsőbbségadás kötelező tábla a Luppa Vidor utcában Városháza parkolójánál,
 • a Pomázi Polgár egyoldalú tájékoztatása.

Mindeközben olyan módosító indítványokat szavaz le a mameluk többség, mint:

 • a kastély konyháját bérlő  cég fizesse ki a saját rezsijét, ne pedig a város tegye azt, közpénzből,
 • a református temető előtti út szélesítése,
 • a sokak által lakott Klisovácz dűlő közvilágítása.

Nem, ezekre nem költ a város, miközben más esetben pazarol. És ha valaki ezt szóvá teszi, gúnnyal igyekszik elhallgattatni a polgármester.

Pomáz ennél többet érdemelne!

 

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “Csak a szokásos…” bejegyzéshez

 1. Kiss László avatar
  Kiss László

  Nehezen emészthető számomra, amikor egy a köz által megválasztott testület szinte elbújik a város polgárai (köztük a választói) elöl. Semmi ésszerűséget nem látok abban, hogy olyan időpontban tartsanak közmeghallgatást, amikor a munkavállaló polgárok még a munkahelyükön vagy éppen hazafelé tartva, gátolva vannak, hogy éljenek a lehetőséggel (jogukkal) a vélemény nyilvánításra.
  Az is nehezen emészthető számomra, ha egy választott vezető és választott testület nem a teljes közösségért teszi a dolgát, hanem a saját „oldalát” képviseli!

  Hölgyek, Urak! Emlékezni kellene az esküjükre! Önök nem a pártjaik képviselői, hanem a választó-körzetük polgárainak képviselői! Önök a közösség képviselői, akiket azért választottak, hogy MINDENKIT képviseljenek és a lehetséges legjobb döntést hozzák a köz érdekében!

  Sajnálom, hogy a munkám miatt nem lehettem ott! Sajnálom, hogy a dolgozó, tanuló pomáziak ezrei nem lehettek ott! Sajnálom, hogy a körzetem képviselője nem kérte a véleményemet (még soha!), hogy az én véleményem is megjelenjen, a többi mellett és a véleményeket mérlegelve hozhasson döntést, amikor döntenie kell! Elöljáróként, nem önjáróként!

 2. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Hangosan gondolkodom…….
  Mottó: ??? (nem is tudom mi legyen a mottó, ötleteket várok:) )

  Egyenlőre csak egy gondolat, a tegnapi költségvetés ismertetéshez!
  Régi gondja a kis városunknak a helyi közlekedés. Azok voltak még a szép idők, mikor busz járt fel Dolinába, a Vörösmarty lakótelepre, de még a főúton is végig járt a helyijárat, a város végén megfordulva. Pedig akkor még , nem is voltunk 18 500-an.
  Égető gond ez, hisz a város kitágult, belakott lett az eddig még külterületnek számító részek is. A megépült társaslakások is mind növelték a lakosszámot. De mióta nem járnak még az iránytaxik sem, azóta a Vörösmarty lakótelepiek, a Bartkó telepiek mindennapos gondok elé állnak, akár a bevásárlás, akár a hivatali ügyek intézésében is. De nem kell nekem ezt ecsetelni, érzi ezt a polgár a bőrén……

  Egy évvel ezelőtt is felkerült a problémák felsorolásához ez a téma. Előljárónk nem tartotta kivitelezhetőnek, mert számításaik szerint iszonyatos pénzbe kerülne!
  Aztán jött egy ötlet, de mégis, valahogy próbáljunk rá megoldást találni! Volt olyan lelkes lakos, aki egymaga több száz aláírást összegyűjtött, hogy megerősítse a lakosság jogos igényét.
  Városunk egy ismert polgárának, Leidinger Istvánnak volt is ötlete, miként, hogyan lehetne, kicsi pénzből valamit csinálni. Nosza, gyűljünk össze, beszéljük meg, hallgassuk meg a polgárokat is, ki hogy gondolja. Meg lett szervezve egy lakossági ankét, köszönet érte a Közösen a Városunkért Egyesületnek, és nem utolsó sorban Vicsotka Mihálynak!
  Jöttek is szép számmal az emberek jól megtelt a terem.
  Leidinger István jó ötlettel állt elő, tetszett is mindenkinek.
  Ilyen alapon megvalósítható a dolog!
  Úgy látszik, így gondolták a városvezetők is, hisz polgármesterünk előjött az ötlettel, hogy vásárolnak egy kisbuszt, a taxisok fogják üzemeltetni, és kísérleti jelleggel elkezdik a járatot. Bár nem sok lelkesedést láttam a hozzáállásban, de a lényeg, hogy változott a hozzáállás………
  Köszönet érte azoknak, akik tettek érte, hittek benne, és nem adták fel!

 3. Matus Laszló avatar
  Matus Laszló

  Volt közmeghallgatás? Jól titkolták! Persze, már hirdetőtábla sincs az állomáson ahova ki lehetne tenni!?

  1. Elek Ilona avatar
   Elek Ilona

   Ezt sokan kérdezték már………Aki viszont tudta, az egyszerűen az időpont miatt nem tudott megjelenni.
   Mindenesetre elgondolkodtató, hogy két újság, két TV, internetes megjelenés, külön facebook oldal, és mégse jut el a lakosság zöméhez…….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük