Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Csoda történt Pomázon. Nincsen építményadó adóemelés, de nő az adóbevétel.

A pomázi, az adót emeltük vagy nem emeltük ügy egészen abszurd szerintem. Újra megerősítette Polgármester Úr az álláspontját az idei 6. számú hírlevelében, vagyis hogy „Pomázon az építményadót nem emeltük”. Kénytelen vagyok megkérdezni Polgármester Urat, hogy akkor ugyan mitől fog több adó befolyni, miért kell a lakosoknak több adót befizetni. Nyilván azért, mert „Pomázon az építményadót nem emeltük”. Hahaha. Komolytalan dolog adótechnikai magyarázkodással elhomályosítani próbálni azt a tényt, hogy az önkormányzatnak több pénzre van szüksége, az adózóknak meg többet kell kicsengetni. Van olyan helyzet, hogy adót kell emelni, például amikor bazi nagy infláció van, hogy csak egyetlen okot mondjak. Nem?


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “Csoda történt Pomázon. Nincsen építményadó adóemelés, de nő az adóbevétel.” bejegyzéshez

 1. Bolyki István avatar
  Bolyki István

  Igen van benne csavar rendesen.De hát mindent el lehet adni ha jól van becsomagolva.Ugyanakkor talán
  érdemes megnézni a környékbeli települések adómértékét is,amelyhez képest meglehetősen szerény.

  1. Radnay József avatar

   Nem csavaros beszédmódra, hanem világos, becsületes mondatokra van szükség. Egyáltalán nem kifogásolom az adó mértékét, sőt az adózástechnikai megoldás is teljesen rendben van. Ami hiányzik, az az adófizetóket partnernek tekintő attitűd.

 2. Nagy István avatar
  Nagy István

  A világos beszéd szerint is az adózókat partnerként kezeli az Önkormányzat. A probléma az, hogy az adózók a jogosultság elmúlta után is igénybe vesznek egyes kedvezményeket. A rendelet szerint nem azért fizetnek több adót, mert adót emeltünk, ez szintén világos annak aki jó szemmel olvassa azt, nem pedig vitát generál. Kártékonynak tartom -a jelenlegi anyagilag is kiélezett helyzetben- érzelmekre hatva félremagyarázni a hírt!

  1. Radnay József avatar

   Kedves István! Nekem, mint egyszerű adófizetőnek, ha kialakul bennem az a vélemény, hogy az adózókat ebben az esetben nem tekintette partnernek az önkormányzat, nem tájékoztatta őket megfelelően, jogom van ezt a véleményemet megfogalmazni, akkor is, ha barátaim ülnek az önkormányzat képviselőtestületében. Sőt vitát is generálhatok, ehhez sem kell senkinek sem az egyetértése. Természetesen nem igaz, hogy félremagyaráztam a hírt, itt elmulasztottad bármimódon az állításodat bizonyítani. De sebaj, Hofi óta tudjuk, hogy az üléspont határozza meg az álláspontot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük