Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Dupla öröm közpénzből

Egyik ismerősöm jegyezte meg, hogy a Pomázi Polgár, és az Otthonunk Pomáz cikkei szóról szóra megegyeznek. Tudni kell a történethez, hogy a Pomázi Polgár városi kiadvány évi tízmillió forintba kerül a polgároknak, akik pomáziak. Az otthonunk Pomáz viszont magánvállalkozás terméke, amit Pomáz város havonta 125000,- Ft-tal támogat, szintén közpénzből. Nos, kételkedő lévén átnéztem a két havilapot (Pomázi Polgár február, és Otthonunk Pomáz január), és tényleg, a két újság ugyanazon cikkeket hozza, kivéve például a macskavizelési gondokról, a kastélyi gurmankodásról és fogászati tanácsokról szóló értesítéseket.

Íme néhány a duplikálásban érintett oldalakból:

Egyébként olvasói vélemény-oldal egyikben sincs. Így egy kicsit egyoldalú, sőt duplán egyoldalú a tájékoztatás eredménye, ha szabad ezzel a képzavarral élnem…

Apropó egyoldalúság: feltűnő, hogy a város vezetése által sokszor bírált, kritizált, kigúnyolt képviselők hallgatnak, mintha vaj volna a fülük mögött. A legutóbbi „közmeghallgatáson” is hallgattak, de az is igaz, hogy nem kaptak lehetőséget (még a hozzájuk intézett kérdés okán sem!) megszólalásra. A szótlanság magyarázata egyéb esetekben is egyszerű, a pomázi szabad sajtó (TV, újság) nem készíthet, közölhet velük riportot, kérheti véleményüket felsőbb utasításra, pont.

Nem is értem, miért zavar, hisz a helyzet jelek szerint itt is megfelel a „közmeghallgatás” szó szerinti értelmezésének:

a Polgármester beszél, a köz meg hallgat!

Nagy István


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük