Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Egy furcsa „barátság” margójára

Pomáz közéletének érdekes színfoltja a Viasz Tibor médiamunkatárs és Sarkadi Attila képviselő páros.  Az egyik az előző ciklusban, míg a másik a mostaniban képviseli a 3. körzetet.  Világnézetük is közelálló. Ha elhisszük azt a városunkban gyakran hangoztatott állítást, hogy a szélsőjobboldali ideológiát terjesztő, ugyanakkor a polgármestert erősen védelmező Pomázi János mögött is V. Tibor áll, akkor még érdekesebb ez a kapcsolat.
Szegény Sarkadira mostanában alaposan rájár a rúd. És a háttérben mindig felsejlik V. Tibor árnya.

dscn5248 Történt egyszer, nem is olyan rég, hogy az önkormányzat közművesítette az Eper utcában épülő ingatlanokat. A közművesítés után a járdaszakaszt helyreállították. A munka minősége igen sok kívánnivalót hagyott maga után. Más szóval pocsék volt.  A városi honlapkezelő mindezen munkát Sarkadi A. érdemeként tálalta, és ezzel inkább rombolta imidzsét. A jogos kritikákra ráadásul a képviselő úr személyeskedő hangnemben szólt vissza, ami politikushoz méltatlan volt. (Illetve magára valamit is adó politikushoz méltatlan, mert az utóbbi időben az országos és a helyi Habonyok egyre inkább errefelé terelik a közbeszédet.)

dscn9375Ezután jött a szivárványos ügy. Sarkadinak sikerült politikai népszerűségét minimalizálnia, magát ellehetetlenítenie, és országos ismertséget elérnie. Igaz: mint abszolút negatív személy. Népszerűségvesztését bizonyítja az, hogy a megkérdezett 490 főből csak 11-en támogatták. Ez nagyjából 2%. Nincs rá konkrét bizonyítékom, de nem tartom lehetetlennek, hogy ebbe az öngyilkos akcióba tudatos provokációval belerángatták. Amint tudni vélhető, a polgármester környezetében létrehozott Pomázi János nevű kitalált figura a facebook bejegyzéseiben Sarkadi Attilához közelállónak mutatta magát. És gyalázkodó írásaiban mindent megtett, hogy a képviselő elhiggye, itt most lépni kell, ez az ő ideje.
Az is látványos, hogy miután belerángatta a sárba, ott is hagyta. Vicsi László meg megtapsolta a szivárványszínű kerítést jelezve, mennyire nem ért egyet Sarkadival. És még egy orvul elhelyezett övön aluli ütést is bevitt ezzel a kerítésfestési szavazással. Sikerült megmutatnia, lehetséges vetélytársa mennyire alkalmatlan a kihívó szerepére.
És miközben el sem ültek még a szivárvány keltette hullámok, már jön a következő lejáratás.gesztenyes-sarkadi Mart aszfaltos útépítést csináltak a Gesztenyés utcában és a Gesztenyés közben. Viasz Tibor városi honlapkezelő meg az általa kezelt oldalakon telekürtölte a várost, hogy „A Gesztenyés utca régóta várt aszfaltozása megtörtént Sarkadi Attila a terület önkormányzati képviselőjének közbenjárására”. Viasz Tibor 4 évig volt Sarkadi előtt a 3. körzet önkormányzati képviselője. Sarkadi ott lakik a körzetben. És akkor itt van ez a mondat, melyből kiderül, a képviselő azt sem tudja, meddig tart a választókerületegesztenyes-cikkhezEzek az utcák az egyes körzethez, Zsebe Zsolthoz tartoznak.  Vajon mit szólnak a 3. körzet lakói, hogy képviselőjük közbenjárására valósul meg a szomszéd körzet útépítése? Lehetséges, hogy a polgármestertől direkt utasításokat kapó Viasz Tibor és a körülötte lévők közül ezt senki sem tudta a hivatalban? Vagy az illetékesek tisztában voltak vele, de ez is jól jött a Sarkadit lejárató kampányba.

Akinek ilyenek a barátai, annak nincs szüksége ellenségre.

 

 

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük