Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Egy virágültetés margójára

Megszépült a Tiszolczy-telepen, a Somogyi-Bacsó utca végénél található zöld kis híd környéke, a pomázi gyerekek egyik kedvenc kacsaetető és kődobáló helye.
Három környékbeli család összefogott, és 2019. április 6-án megszabadította a Dera-patak medrét a tavalyi szemétszedési akció óta összegyűlt, a környezetünkre rendkívül ártalmas sörös dobozoktól, üvegektől, műanyag hulladéktól.
A szemét eltüntetése után a lelkes csapat virágot ültetett, amihez Nagy István csodaszép ládát készített. Amíg a felnőtteket lekötötte a munka, a gyerekek krétával rajzoltak a környéket csúfító betonkerítésre.
Az ötletgazdák nem akartak nagy felhajtást, csak arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy egy kis odafigyeléssel, magunk is tehetünk azért, hogy környezetünk tisztább, csinosabb legyen.
Nem elég csak bosszankodni, hogy már megint mennyi szemét gyűlt össze, hanem bizony időnként le kell hajolni, és össze kell szedni az eldobált sörös dobozokat. Még akkor is, ha ez eredetileg nem a mi feladatunk lenne.
Mert ez jó mindnyájunknak.
– Fehér Ildikó –


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “Egy virágültetés margójára” bejegyzéshez

 1. Nagy István avatar
  Nagy István

  Ha az ember lemegy a patakhoz, megengedi magának, hogy csendben legyen, nézi a vizet, hallgatja a csobogást, legalább 10 különböző madárhang szólítja meg. Az idő megáll, az egy percből félórák lesznek! Csoda kis hely, csodás elmélyülés! Próbálja ki, aki teheti!

 2. Bellaagh László avatar
  Bellaagh László

  Kedves István !
  Távolról sem kötözködni szeretnék de mint patakparti lakos aki 20 éve saját maga kaszálja és teszi rendbe a területet a portája mellett/ holott van még egy gyalogút a kertem és a patak között/ tennék néhány megjegyzést:
  1. Nagyon dicséretes hogy virágokat ültetnek közterületre, főleg ha a későbbiekben ápolják is.
  2. Kevésbé dicséretes a hely megválasztása. Amennyiben feltűnt Önöknek a betonkerítés úgy azt is észrevehették volna, hogy előzetesen azon a részen betonjárda volt amit a lakópark építésénél feltörtek és azóta az önkormányzat nem intézkedett a visszaállításról. Most a Bihari utca járda része kb. úgy néz ki 30 méter járda 15 méter virágoskert majd folytatódik a járda az utca végéig.
  A babakocsis kismamák meg a félénk öregek ugrálhatnak a gépkocsik elől hol a járdára hol meg a virágok közé !
  Annak érdekében , hogy a jövőben ilyen anomáliák ne forduljanak elő segítő szándékkal szívesen bekapcsolódnék a munkájukba ha erre igényt tartanak.
  üdvözlettel: Bellaagh László

  1. Nagy István avatar
   Nagy István

   Nagyon köszönöm az észrevételeit, szeretnénk a segítségét kérni, hogy szépítő szándékunk segítő is legyen!
   Tisztelettel: Nagy István 20/498-5672

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük