Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Elmaradt beszámoló

A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság napirendjére nem került fel a nyolc önkormányzati ingatlan közbeszerzéséről szóló beszámolóm.

Kértem a bizottságot, hogy beszámolhassak róla. Sok problémát találtam, a legnagyobb a jelentős túlárazás. A város többszörös árat fizetett az elvégzett munkák után. Szakszerűtlen döntések sora, a szabályok figyelmen kívül hagyása történt. Vagy szándékosan, vagy a hozzá nem értés miatt. Bemutattam a Toscan-Bau Kft 2015 évi közzétett mérlegbeszámolóját, amiben 121 Millió Ft éves árbevétel után 52 Millió Ft adózatlan nyeresége keletkezett. Több mint 40% nyereség, az építőiparban!

A pomázi közbeszerzésből 96 millió Ft bevétele volt, az összes bevételének 80%-a. Ilyen nagyvonalúan jutalmazta a céget a város, hogy ebből 52 millió Ft profitja keletkezett. Alátámasztja a túlárazásról szóló megállapításaimat.

Erről beszélnünk kellett volna! Ekkora érdektelenségre azonban nem számítottam. Az előre megküldött anyagot véleményem szerint senki sem olvasta el, a jegyzőn kívül. Nem volt kíváncsi a részletekre Dr Király Eszter, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökeként, nem volt kíváncsi Nagy Attila, akinek az építőiparban működik vállalkozása, és nem kívánt ezzel foglalkozni Rédei Imre sem, a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság elnöke.

A jegyző viszont vehemensen tiltakozott az ellen, hogy az anyag a bizottság elé kerüljön.Indokai:

A Toscan-Bau KFT székhelye-Nem felel meg formailag a jegyzőkönyv formai követelményeinek.

-Nem kaptam felhatalmazást az ellenőrzés kiszélesítésére, mégis vizsgálódtam a beruházás lebonyolításáról is.

-Nem volt jogom mást is nézni, pláne megállapításokat tenni róla.

Így Ő nem javasolja hogy a bizottság ezt megtárgyalja, sőt kéri a bizottságot, az eredeti megbízatásomat is vonja vissza.

A jegyző javaslatát elfogadták. 3 igen, 2 nem (Leidinger I és én) szavazattal visszavonták a II.18-i bizottsági határozatban adott vizsgálati felhatalmazást, és 2 igen (Leidinger I és én), 3 nem szavazattal elutasították azt a javaslatomat, hogy a következő bizottsági ülés tűzze napirendre a beszámolómat.

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük