Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Élő-pontszámos sakkverseny Pomázon

Végre megrendeztük az első sakkversenyt Pomázon, ami nemzetközi Élő pontszámgyűjtésre alkalmas.  Emellett volt egy kísérőverseny is az amatőröknek, akik majd csak később szeretnének komoly versenyzőkké válni. Ez egyben Szilárdfy Gyula pomázi sakkozó-edző-tanár emlékversenye is volt.


Az egész környékről voltak játékosok: Óvodás jött Ürömről, gyerekek és egy nyugdíjas néni Budakalászról, Óbudáról és Szentendréről gyerekversenyzők, Szigetmonostorról pedig a fő verseny győztese, és természetesen helyiek is részt vettek.

A versenyző kategóriában 10 vállalkozó volt a június 1-3-ig tartó versenyen, míg 9 lelkes amatőr játszott a versenyzők mellett ez idő alatt. Hosszú verseny volt, jó meleg időjárással fűszerezve, amit csak a Német Nemzetiségi Házból, a verseny helyszínéről kilépve éreztünk. Az amatőr kategóriában 30-30 perces időbeosztás mellet az első helyet Kerényi Márk a Mátyás Király Ált. Iskolából szerezte meg, akit a Közösen a Városunkért  Kulturális Egyesület támogatott Hardi Péter képviselő közbenjárásával.

A versenyző kategória kupáját Mirza Sólyom nyerte 100 %-kal, itt az időbeosztás 60-60 perc volt lépésenként 30 másodperc hozzáadásával, digitális sakkórákkal.
Az gyerekeket a verseny végén meghívtuk egy közös fagyizásra, amire jó hangulatban jöttek el.
További versenyeket tervezünk rendezni Pomázon, amiről tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Köszönjük a pályázati támogatást Pomáz Város Önkormányzatának, a lehetőséget a Német Nemzetiségi Háznak, a szervezést Selley Lászlónak a Pomáz Városi ICO SE Sakkszakosztálya nevében.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük