Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Erős csúsztatás a város honlapján

Úgy vette napirendre a polgármester az önkormányzati gyermekorvosi rendelő berendezésnek a megtárgyalását, hogy az érintett orvosokat egyáltalán meghívta volna. Sőt, akivel beszéltem, azt sem tudta, hogy mit tartalmaz az előterjesztés.

A napirendet olvasva először Korausz Etelka doktornőt hívtam fel. A doktornővel még a nyár elején beszélgettem, akkor elmondta, hogy nem kíván az önkormányzat által fenntartott rendelőbe költözni, marad a sajátjában. Mivel a mostani előterjesztésben három rendelő berendezéséről olvastam (Pomázon 3 gyermekorvosi kerület van), felhívtam és kérdeztem, változott-e a döntése. Nem. Kérdés tehát, hogy akkor miért költ a 3. rendelő berendezése a város több mint 1,7 millió forintot!

Ezután Szakács Krisztina doktornőt hívtam, aki azt sem tudta, hogy napirendre kerül a rendelő berendezése. Elküldtem neki az előterjesztést, ő pedig átnézte azt, s kérte, hogy módosításokat terjesszek elő.  A berendezési tárgyak közül ugyanis több minden felesleges – elsősorban azért, mert a rendelkezésére áll – más tárgyak viszont hiányoznak a rendeléshez.

Sajnos a hozzászólásomat nem mondhattam végig, ugyanis a jegyző asszony érthetetlen módon megvonta a szót és elmondta, hogy tárgyalt a gyermekorvosokkal, és különben is, a berendezést felsőbb szervek írják elő.

Nem vitatom, hogy a rendelőnek vannak kötelező elemei, azonban ezt tudja a gyermekorvos is, aki a berendezésnél a gyermekek gyógyításának szempontjait tartja szem előtt. Egy ilyen döntés meghozatala előtt tehát – már csak a jó kapcsolat kialakítása érdekében is – érdemes lett volna egyeztetni vele.

A 3. rendelő berendezését a polgármester azzal indokolta, hogy előbb-utóbb lesz egy 4. gyermekorvosi kerület is Pomázon, érdemes már most erre gondolni a berendezésnél. Bizonyára, ám azt a helyiséget szerintem inkább akkor kellene felszerelni, amikor ez valósággá válik, hiszen azok egy része – például a számítógép – addigra elavulhat. Nem beszélve arról, hogy annak a berendezését is érdemes lenne megbeszélni a leendő doktorral.

A felújított gyermekorvosi rendelő több mint egy hónap múlva készül el, lenne tehát még idő egyeztetni a doktorokkal. Ezért is tartózkodtam a szavazásnál, akárcsak Andrásné Murányi Borbála képviselőtársam.

Minderről úgy adni hírt a város honlapján, hogy  „ezt a gyermekek egészségének megőrzése fényében megszületett beruházást” nem szavaztuk meg, mintha számunkra nem lenne fontos a gyermekek egészsége – legalábbis erős csúsztatás. Különösen annak tudatában, hogy a felújítás megkezdése előtt számtalan alkalommal tettem szóvá a gyermekorvosi rendelő méltatlan állapotát – ahogy arra hozzászólásában egyébként Rédei Imre képviselőtársam utalt is.

 

 

 

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Erős csúsztatás a város honlapján” bejegyzéshez

  1. Nagy István avatar
    Nagy István

    A keresztényi tanítás egyik alaptétele (levezethető a „szeresd felebarátodat mint tenmagadat!” törvényből), hogy jogom van ahhoz, hogy embernek tekintsenek, viszont kötelességem, hogy a másik embert embernek tekintsem! Ezt a (képviselői)közélet szellemi és erkölcsi tisztasága érdekében gondoltam leírni, ha esetleg valakinek „nem volna meg.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük