Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hamvas Atanáz ügyvédjének felszólító levele

A levél, amelyet Hamvas Atanáz ügyvédje küldött, itt olvasható:

Kommentár a Hardi Péter – Pomázért Facebook-oldalon olvasható.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Hamvas Atanáz ügyvédjének felszólító levele” bejegyzéshez

 1. Dr. Varga István avatar
  Dr. Varga István

  A hatalom arroganciája
  „Ha belém kötögetsz, akkor csúnya baleseted lesz!” Ez a fenyegetés nem egy füstös kocsma borgőzös hangulatában hangzott el, hanem egy újságíró üzente egy másiknak, aki történetesen képviselő.
  Mert miért is ne? A hatalom ajzószer. Tele szellemi és fizikai potenciával. Erősek vagyunk, féljenek a gyengék. Erősek vagyunk, mert győztünk, a veszteseknek meg korbácsot. Kigyúrt verőemberek állják útját a képviselőnek, biztonsági őröknek álcázott pribékek verik, és más módon inzultálják a jogukat érvényesíteni akarókat. Mindez következmények nélkül.
  Az arrogancia a szavakkal kezdődik. A parlamentben, a testületi üléseken a kormánypártiak dölyfösségét mutatván. A centralizált sajtó meg ráerősít, nem kímélve tudósokat, nőket, gyerekeket, politikusokat, képviselőket, láthatatlan népeket és csoportokat. Milliárdokból, közpénzből. Hogyne! Ezek ellenőrizni merészelnek! Már a hatalom maga alágyűrt minden hivatalos szervezetet, amelyek kontrollálhatnák azt. Civilek? Nyilvánosság? Még csak az kéne! Hogy merészelnek megkérdőjelezni gazdagodásunkat? A válasz: jogszerűen, etikusan. Ha rejtegetni valód van, akkor féljél a számonkéréstől. Előbb- utóbb úgyis minden kiderül.
  Az arrogancia fertőző. Már ott van a mindennapjainkban, az utcán, a boltban, a közlekedésben. Már átment tettlegességbe. Pici hatalmad van eladóként, ellenőrként, lóerőben, ezt demonstrálni kell. Nem számít az életed. Csúnya baleseted lesz.
  Hová tartunk? Milyen országunk van, milyenek leszünk? Nem ismerősek ezek a jelenségek a történelem közelmúltjából? Nem ezeket restaurálják az ország mai politikai vezetői? A gyűlölt nyilas, horthysta, antiszemita, kizsákmányoló, feudális, soviniszta, amorális rendszert? Újra kezdjük? Akarjuk? Modernizált változatban a küszöbön állunk. Ne legyünk szemérmesek, ez lappangó fasizmus. Umberto Eco (olasz filozófus , író) szerint a „fasizmus a nacionalista autoriter rezsimek gyűjtőneve. Ehhez szorosan tartozik a tömegmanipuláció, a vezérkultusz, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, idegenellenesség, az igazságszolgáltatás, és a sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése.”
  Mint akkor, most is vannak szövetségeseink keleten, Ázsiában. És Putyin pincsijének bolhái is már itt is vannak Pomázon.

  1. avatar
   Névtelen

   Igen, sajnos erősödik a félelemkeltés, a fenyegetés. Megtehetik, mert ilyen világban élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük