Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hangosan gondolkodom………

Mottó: Mit is tettek, mit is értek el a KV-sok I.

Bizonyára, emlékeztek arra, hogy nemrégen elkezdtem bemutatni a Közösen a Városunkért Egyesület szervezeti célját, ami a Budapest Környéki Törvényszékre be lett adva. Akkor e pontokat néhány hozzáfűzéssel kiegészítettem, példával támasztottam alá.

Most akkor nézzük a gyakorlatban hogyan is valósult meg az egyesület célja. Hozzá kell tennem, nem statisztikai felsorolás lesz, annál is inkább, mert az alapításnál én még nem voltam tag, de az emlékeztető kis segítséggel összejön.

No akkor lássuk!

Nem hiszem, hogy a pomázi MTE szervezeten kívül van még egy olyan civil szervezet, mely többet tett volna a kerékpárút megépüléséért. Pásztor Lajos a MTE helyi vezetője szervezte a kerékpáros felvonulást, és az egyméteres kerékpárút átadását. Ezeken a rendezvényeken egyesületünk tevékenyen részt vett, sőt tovább is léptünk. A kerékpáros reggelivel, az iskolakezdés előtti bejárással, hogy a gyerekek biztonságosan biciklivel tudjanak az iskolába menni, mind mind, ösztökéltük a kerékpárút megépítését…………

Gyalogos átkelőkért „harcoltunk” az, csak egy sajnálatos epizód, hogy a Béke úti óvoda 2300 aláíróját a város vezetés semmibe vette, nem is igyekezett a helyzetre megoldást találni.

Nyilvános WC -ért sokat tettünk, egyesületünk tagja időt, energiát nem kímélve a kezdeményezés élére állt, sok ezer aláírással megtámasztva a jogos lakossági igényt. Most már elértük, hogy polgármesterünk a „nem kardinális kérdés” kategóriából a megvalósítandó feladatok közé sorolja. A MÁV- HÉV Zrt. felé már így lett továbbítva. A tennivalók elvégzése már a MÁV-on múlik.

A civil szervezetek közül, egyedül mi voltunk akik felajánlották segítségüket a Magyar Várban rendezett nemzetközi Lovasíjász verseny lebonyolításához. A tereprendezéstől, az éjjeli- és nappali őrzésig, a plakátozásig, tolmácsolásig, de még a vendéglátásban is részt vettünk. Sokat tettünk azért, hogy kis városunknak jó hírét vigyék szerte a világba.

Egy emberként mozdultunk, mikor a faültetés kezdődött a temetőben. Idős, fiatal, nő vagy férfi mind ott volt és tettük, ami ki volt adva. Nem számított kinek van ott elhunytja, tettük, csináltuk a közösségért.

Egyesületünk tagjai adventi gyűjtést rendeztek, melyből az iskolák arra érdemesnek tartott tanulóit ösztöndíjjal jutalmazták. A Karácsonyi Vásárt a helyi kézművesek részvételével, egyik tagtársunk udvarán rendeztük. A rászorultakon étellel, édességgel segítettünk az ünnepek táján. Az AGAPÉ vallási szervezettel karöltve részt vettünk az ünnepi műsor szervezésében és az ajándékok felajánlásával az ünnep szebbé tételében.

Egy tehetséges sakkozó fiatalt anyagilag segítettük, hogy a versenyen részt vehessen.

Folytatás következik………


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük