Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hát ez sem normális

Ezt az anyagot nem én írtam. Egy ismerősöm küldte, aki naponta jár a Mátyás Iskola felé a Rákóczi úton. Amiről szól, az sajnos az egész városra vonatkoztatható. Nincs gazdája a városnak, új kuka kontra törött járda új díszkő kontra lepukkadt állomás.  És még megannyi hasonló…

Ki lesz felelős, ha nagy baj történik a Rákóczi út és a Szamóca utca kereszteződésében?

Már régen megtörtént a baj, de nem vette észre senki(!), sem a beruházásért felelős műszaki ellenőr, sem a Rákóczi út önkormányzati képviselője (a terület gazdája), de még a hivatal sem, mert átvették ezt a „szak”munkát.

rakoczi-kep1

Láthatják, Kedves Pomázi Polgárok, hogy mi történt pontosan – ELTŰNT AZ ÚTPADKA!rakoczi-kep2

Pedig megvolt! Bizonyítani tudom, mert a régebben készült Google-képen látható (még ma is)!!!rakoczi-kep3

 

De most meg ilyen lett!
Szomorú a hozzáértés hiánya, a felelőtlenség mértéke, ami azon kívül, hogy sok pénzünkbe került, nagyon balesetveszélyes is!!! Erre rá is jött valaki, mert észrevettem, hogy kb. 1-2 hónapig (lehet, hogy tovább, lehet, hogy kevesebb ideig) ott volt egy útjelző oszlopféle, de az eltűnt 2-3 hete, és azért gondoltam, hogy felhívom erre most már a figyelmet.

Szeretném kérdezni a Hivatalt és a terület képviselőjét, hogyha jönnek a ködös, sötét reggelek és ködös, sötét éjszakák, s ha valaki belehajt az árokba – mert, pl. ki akar kerülni valamit, vagy éppen előzik és jön szembe egy másik kocsi is és lejjebb húzódik –  akkor tudja-e, hogy kit kell majd bíróság elé állítani a mulasztásért, ha valami kár, ne adj isten komoly baleset történik?

Tudom, hogy ez könnyen kideríthető, mert minden felelős ott van az építési naplóban:

 • a Hivatal, aki megrendelte és átvette a munkát
 • a műszaki ellenőr, aki nem jelezte ezt a ránézésre is balesetveszélyes építményt és javasolta átvételre
 • a tervező, ha ez így volt tervezve
 • az építési osztály vezetője, aki nem vette észre a tervrajzon, ha ez így volt tervezve.

Szép kis csapat, de nem feledkezhetünk meg a terület képviselőjéről, akit ugyan jogi felelősség nem terhel, de hogy észre sem vette már lassan 2 éve ezt a hibát, hogy milyen szakmaiatlan „megoldással” veszélyezteti a Hivatal nemcsak a területéhez tartozó, hanem az arra járó autósok épségét is. Hát nem mondhatnánk, hogy ez a gondos gazda módjára való odafigyelést jelenti, de döntsék el azok, akik ezt elolvassák.

 

 

Nagy balesetveszély a Mátyás iskolához vezető zebrától pontosan 15 méterre!

Ki lesz a felelős, ha néhány ezer forintos munka (ha valós áron számolunk) el nem végzése miatt a sötét reggeleken a nagy rohanásban, vagy este kitöri a lábát valaki, vagy bármilyen baja esik valakinek – pl. a babakocsiban ülő kisgyermeknek, vagy a szüleiknek, a rohanó kisiskolásoknak, vagy a késő este a HÉV-től hazasiető pomázi embereknek -, ha beleesik a mély árokba?

Első olvasásra így általánosan hülye a kérdés, de a kép azért magáért beszél, és sajnos ez az állapot már hosszú hónapok óta fennáll. Már akkor is fennállt, amikor az átjáróhoz a képen is látható 40 ezer Ft-os kis kukát lebetonozták! Ami azt jelenti, hogy jártak arra beruházók, műszaki ellenőrök, sőt a Hivatal embere is, aki átvette a kukát „üzemeltetésre”, de 15 m-re már nem láttak el, pedig a „hiányosság” elég feltűnő a kép szerint.rakoczi-kep4

 

Úgy látszik, a terület képviselőjét sem nagyon érdekelhette a dolog – ha egyáltalán észre vette – , mert nem történt intézkedés a MAI NAPIG, pedig akkor még meg volt az az 1 millió Ft-os képviselői keret is, amiből meg lehetett volna csinálni, de ez nem történt meg!
rakoczi-kep5Gondolom, a kisgyermekes anyák, apák, idősebb emberek egyetértenek velem, hogy azért erre a javításra is jutni kellett volna egy kis pénznek, figyelemnek, mert ez csak az odafigyelésen, a törődésen múlik, s ehhez igazán nem kellene csak néhány (tíz)ezer forint, de biztosan annyiba nem kerülne, mint az átjáróhoz telepített kuka ára, de ezzel senki nem foglakozik.

 

Azóta a legfrissebb információ szerint a Rózsa és a Rákóczi utca kereszteződésénél lévő másik árkon átvezető járda is letört. Remélem, ez már áttöri az illetékesek ingerküszöbét.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Hát ez sem normális” bejegyzéshez

 1. Kovács valéria avatar
  Kovács valéria

  Ami a Rákóczi utcában történik, az több a soknál. Ez a fenti eset azért történhetett meg, mert rendszeresen eltörik valami cső, ami miatt látható, hogy hányszor bontották fel a még ép úttestet, és egyre rosszabb minőségben hozzák helyre. Már be van süllyedve az amit a nyáron csináltak, mi lesz abból tavaszra! Elkezdődik a Rákóczi út tönkremenetele szépen, de biztosan.
  Mi is itt lakók azt kérdezzük egyre, hol vannak azok akik ezt igy átveszik? Miért engedik? Mindenki tudja, hogy egy ilyen út horribilis pénz, soha nem lesz erre pénz, hogy újra rendbe lehessen hozni. Nincs felelőse semminek, nincs hozzáértés, és főleg nincs odafigyelés. Majd ha lesz egy-két baleset, akkor talán megjegyzik, hogy miben hibás az aki arra járt… De aki eddig hivatalból, az?????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük