Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Hova tűnt a gyerekeknek szánt pénz?

dscn9091aTavaly nyáron kis időre az országos híradásokba is bekerültünk.  Na, nem teljesen pozitív hírként. Egy buzgó de a fizikában úgy tűnik járatlan szélsőséges képviselőnek nem tetszett a helyi  Mátyás Király Iskola színes „szivárványos” kerítése. Politikai haszonszerzésből a „buzilobbit” sejtette a háttérben. Szegény csúful fel is sült. Azért az iskola híressé vált. Sokan így tudták meg, hogy a nyár folyamán milyen komoly munka folyt az iskolaudvaron. Mindez túlnyomó többségben társadalmi munkában, közösségi felajánlásokból történt. Időnként az önkormányzat is segített.  Közben egy másik, nagyobb volumenű munka is zajlott ezzel párhuzamosan. Kb. egy éve a Mátyás Király Iskola udvarában megvalósuló multifunkciós sportpálya építésére nyert 20 millió Ft-ot településünk. Az önkormányzat ezt megtoldotta ötmillióval. Ez a munka is nyárra tolódott, hiszen akkor lehet az iskolában zavartalanul dolgozni. A két munka párhuzamosan haladt. Szinte naponta jelent meg a városi felületeken híradás, mely napon mi épült. Szeptember elejére kiderült: a kerítés színét ellenzők csak 1-2% -ot képviselnek. A pálya is átadásra került. Sikertörténet. Vagy mégsem?

A minap kezembe került pár dokumentum. Megmutatták, s a véleményem kérdezték róla. Döbbenten olvastam. Ránézésre is azonnal látszottak a tények. Miközben azt mondták, nincs pénz semmire, aközben szemtelenül és pofátlanul lenyúlták a gyermekeinknek szánt pénzeket.

matyisuli-palya-naplomatyisuli-palya-naplo2

Itt az első dokumentum. Ezek a sportpálya építési naplójának lapjai. Érdekes. Az áll benne, hogy július 13-án megjelent az építő, az a cég, melyet az önkormányzat meghívott, és bár ehhez hasonló munka végzéséhez nem volt szakmai tapasztalata, hozzáértése, mégis meghívták és nyert. Hangsúlyozom: csak a meghívottak pályázhattak és ez a cég volt a favorit. Megnyerte ez a sportszerforgalmazással foglalkozó cég. Ez a vállalkozó bontott és épített, de a tényleges pályaépítést egy erre szakosodott alvállalkozóra bízta.juli13a
Szóval megjelentek 13-án, átvették a területet, és aznap meg is csinálták a dréncsövezést. És az önkormányzatunk képviselője át is vette. Azaz igazolta a munka elvégzését. Egy nap alatt kitermeltek 286 köbméter földet, elkészítettek 1100 négyzetméter tükröt, aztán kézzel kiástak a csöveknek 280 m hosszú árkot, geotextíliáztak, lefektették a csöveket, és végül visszatemettek mindent.matyisuli-palya-munka Legalább is ezt akarják nekünk beadni! Hihető ?
Van egy pár kép, többek között az iskola facebook oldalán, melyen az van, hogy július 13-án  még nem kezdődtek el a munkálatok.
julius21-palya

 

(Az oldalt látható kép több másikkal egyetemben megtalálható a Városunk Pomáz facebook oldalán, melyen látható, hogy ezek a fent leírt munkák még 21-én sem történtek meg.)
Mi itt sokan tudjuk az igazat. Hisz nap mint nap itt voltunk. Ezt a munkát el sem végezték. Viszont a költségek elég jelentős tételét képezhette ez a ténylegesen el nem végzett munka.  Az a bizonyos 20% (vagy még több) kinél csapódhatott le? Hova került az el nem végzett munka haszna? A vállalkozóhoz, akihez polgármesterünk személyesen ragaszkodott, vagy a munkát átvevő önkormányzathoz, illetve az azt képviselő személyek közül valakihez? Mert mint köztudott: pénz nem vész el, csak gazdát cserél… dscn0559Milyen jól jött volna az el nem végzett, de kifizetett munka ára a futópálya átalakítására, hogy ne salakon kelljen az új, sérülékeny gumipályára feljárni. Hogy évtizedeket kibírjon, ne menjen tönkre pár év alatt.
Ezek nagyon súlyos kérdések és tények.
És a legsúlyosabb az egészben, hogy mindezek után a pálya csak részben készült el. Igen, csak részben. Nem jutott pénz a pályát körben lezáró kerítésre, ahogy nem jutott pénz a kapuk mögötti védőhálókra sem. Nem maradt pénz rá, erre sem jutott.
Van, aki szerint ez így normális?


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Hova tűnt a gyerekeknek szánt pénz?” bejegyzéshez

  1. Kovács valéria avatar
    Kovács valéria

    Nem, ez egyáltalán nem normális! Sőt abnormális! De hát igy megy ez manapság…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük