Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Informatika időseknek

Digitalizálódó mindennapi dolgaink mindannyiunk életébe berobbantak, – ha tetszik – belopóztak és nincs más út, kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy beszélgetéseinket, ügyeinket, – a már valamennyiünk által megszokott mobiltelefonon kívül – számítógépen is intézzük. Egyre ritkábban kapunk levelet, fényképet ismerőseinktől, gyerekeinktől papíron. „Elküldöm mailben” – mondják. Ajaj, hogy fogom azt megkapni, elolvasni, megnézni…

„Könnyű az ifjaknak” – mondhatnánk: ők már mobillal a kezükben jöttek világra, de nekünk, a múlt század 40-es, 50-es, 60-as években születetteknek sokszor még (gyerekeink által lefitymált) vonalas telefont is csak érett koruk hétköznapjaiban használtunk.

A modern élethez szükséges információ megszerzésében egyre kevésbe hagyatkozhatunk az eleddig megszokott, régen bevált csatornákra: az újságok megritkultak, a TV csaknem nézhetetlen, a szomszédok máshol dolgoznak, a gyerekek, unokák pedig immár az országhatáron túl. Kitől kérdezzem meg a HÉV menetrendet, vagy mi volt a délelőtti meccs eredménye…

Valós igényt gondolt kielégíteni tehát a „Közösen a Városunkért Egyesület”, amikor meghirdette a számítógépes tanfolyamot pomázi idősek részére. A jelentkezők főként az amúgy is aktív pomázi kertbarátok közül kerülnek ki, annyian, hogy 2 csoportot is (kezdők-haladók) indítottunk, 3 oktató közreműködésével. Helyszínt ugyancsak a kertbarátok biztosítják, míg a technikát (igény szerint computereket, kivetítőt, internetet) az Egyesület hozza.

Immár 4 foglalkozáson vagyunk túl és a lelkesedés nem csökken! A szervezők okkal reménykedhetnek abban, hogy a további 2-3 alkalom végén minden résztvevő eléri kitűzött célját és digitális világunk új, elégedett tagja lesz.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük