Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Képviselői beszámolóm 2017-ről

Legfontosabb feladatom a testületi üléseken való részvétel, az előterjesztésekre való felkészülés, és előzetes tájékozódás. Általában megszavaztam a Hivatal által elkészített előterjesztéseket. A város sokrétű feladatainak zökkenőmentes intézése mindannyiunk érdeke.

Csupán néhány alkalommal történt, hogy nemmel szavaztam. Az április 26-i ülésen a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjébe két alkalommal is az év során, több napra igazgatási szünetet rendeltek el. Mivel ez a lakosság szolgáltatási színvonalának romlását eredményezi, nem támogattam. Aggodalommal töltött el a június 21-i ülésen az a drasztikus lépés, hogy a VSZRT-vel hirtelen fel kell mondani a szerződést. És miután érvényes szerződés nélkül maradt a város, arról kellett szavaznunk, hogy új szolgáltató kijelölési jogát elismerve, megkeressük a Duna Vértes köze Regionális Hulladéktársulás Tanácsát, hogy jelöljön ki számunkra egyet. (Ez novemberre meg is történt, a Zöld Bicske veszi át január 1-től a hulladékszállítást településünkön is.) Nem tudtam elfogadni az önkormányzatiság ilyen mértékű hirtelen korlátozását, egy alapvető közszolgáltatás működésének kockáztatását, ezért szavaztam nemmel.

A szeptember 6-i ülésen Nagy Attila az előterjesztésektől teljesen függetlenül felvetette, hogy a Települési Értéktárban szereplő pomázi hosszú szárú cseresznyét töröljék az értékek sorából, mert Pomázi Cseresznye néven megjelent kis újságunk, és így átitatódott politikával. Erre a butaságra csak nemmel tudtam szavazni, de a testület 6 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett kivétette a híres hosszúszárú cseresznyénket az Értéktárból.

Az év során két önálló képviselői indítványt nyújtottunk be, Hardi Péterrel közösen. A kerékpáros közlekedés javítása érdekében fogalmaztunk meg egy javaslatcsomagot, amit a Városfejlesztési Bizottság elutasított, testület elé nem is került. Következő előterjesztésünk a zöldhulladék  kezelésére, komposztálás segítésére, népszerűsítésére vonatkozik.  Jelenleg a Városfejlesztési Bizottság előtt van, a december 20-i testületi ülésre való előterjesztését fogja megvitatni a bizottság. ( Időközben megtörtént, elutasításra került.)

Szívesen veszek részt olyan civil programok szervezésében, amire úgy érzem, a városban igény van. Jótékony ünnepséget szerveztünk az Agapé közösséggel együtt húsvét előtt, és most karácsony előtt is erre készülünk. Nagyon fontosnak tartom a lakosság informálását a helyi ügyekről, kiegészítve a Pomázi Polgár egyoldalú tájékoztatását. Ezért szerkesztjük a Pomázi Cseresznyét internetes honlapon, és immár negyedévente nyomtatott újságot is készítünk.

Legjobban sikerült programunknak a május elsején a Magyar Várban megrendezett Tűzoltóköszöntést tartom. Örömmel töltött el, hogy 12 civil szervezet összefogásával egy jó hangulatú majálison, méltó módon köszönthettük önkéntes tűzoltóinkat. A lakosság nagy részétől is támogatást kaptunk. Pénzadományok, sütemény, ital, és más hasznos felajánlások érkeztek tőlük. Hagyományt szeretnénk teremteni ebből az eseményből!

Sajnos kellemetlen dolgokról is be kell számoljak a T.  pomáziaknak! Bírósági ügyem is indult, polgármester úr feljelentett engem becsületsértés miatt. Decemberben lesz a következő tárgyalás. Egy másik ügyben én éltem feljelentéssel, a Mátyás Király Általános Iskola udvarán a sportpálya felújítása során el nem végzett munkák (dréncsövezés, stb) miatt, aminek a költségeit az önkormányzat teljes összegben kifizette. Bizonyítani tudjuk, és több tanú is rendelkezésemre áll a bizonyításhoz, ezért fordultam a Hatósághoz, vizsgálja ki az ügyet. A történtekről beszámolok majd a Pomázi Cseresznye internetes oldalán is. A következő évben szeretnék minél több és változatosabb programot szervezni, összehozni a különböző civil szerveződéseket, és együtt dolgozni velük a céljaink eléréséért. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, és sikeres, boldog új évet kívánok!

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük