Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Képviselői visszatekintés az elmúlt négy évre

Milyen képviselőnek lenni egy olyan testületben, ahol a többség meg sem vitatja az elé terjesztett anyagot, hanem szó nélkül megszavazza? A hozzászólásokat pedig rossz néven veszi?  Nehéz!

Mivel a testületben értelmes párbeszédet nem lehet folytatni, több emberrel is folyamatosan kapcsolatot tartottam. Szerencsémre mindig állt mögöttem egy csapat, aki támogatott, mindig volt, aki segített.

Köszönettel tartozom a Lokálpatrióták korábbi képviselőjének, Rózsa Gyöngyvérnek, és    Politzer Györgynek is, akivel a pénzügyi bizottsági munkámról konzultáltam rendszeresen.

Másik támogatói köröm a szakértőkből álló Asztaltársaság. Velük beszéltem meg első tapasztalataimat, és azt a felismerést, hiába érvelek bárhogy egy rossz döntés ellen, a képviselőkről minden lepereg, bármit szó nélkül megszavaznak. Több mint 20 éve élek Pomázon, de amíg nem láttam közelről, hogy mi folyik itt, álmomban sem gondoltam volna erre. Szerencsére a testületben sem maradtam egyedül, Hardi Péter képviselőtársammal kezdettől fogva jól tudtunk együtt dolgozni. Egy ideig a két jobbikos képviselővel is jó viszonyt ápoltunk, még egy villámtüntetést is szerveztünk közösen.  2015-ben, az autó útdíjak jelentős megemelése ellen. Voltak közös előterjesztéseink, és még egy rendkívüli testületi ülést is sikerült összehívnunk.

Később Hardi Péterrel ketten maradtunk, de legalább egymás hozzászólásait tudjuk támogatni, erősíteni. Közösen határoztuk el, hogy képviselői munkánk súlypontját a beruházások ellenőrzésére tesszük. A közbeszerzések és más fontosabb beruházások közérdekű adatait kértük ki és néztük át szakértők segítségével. Így derült ki, hogy szinte minden beruházás jelentős túlárazással valósul meg. Ráadásul gyakran nem a terveknek megfelelően, és rossz minőségben. A Pénzügyi Bizottság az erről szóló előterjesztésemet nem tárgyalta, de a lakosságot tájékoztattuk róla. Emiatt polgármester úr feljelentést tett ellenem, becsületsértés miatt. Ezen kívül kaptam még két alkalommal figyelmeztetést a testülettől, és méltatlansági eljárást is majdnem elindítottak ellenem. A becsületsértési eljárás lezárult, megállapítást nyert, hogy nem követtem el bűncselekményt. Jogtalan eljárások voltak, fenyegetésnek szánták valamennyit.

Sikeresebbnek ítélem a szervező munkámat, amivel pótolni igyekeztünk a hiányzó városi rendezvényeket.

2015-ben Közéleti Klubot szerveztünk, neves előadókkal. 2016-ban szerveztünk először Karácsony előtt jótékonysági főzést, amit mézeskalácsokkal együtt adtunk át a kenyérosztásra járó családoknak. 2017-től már az Agapéval közösen, szép ünnepség keretében tartottuk a Civilek Karácsonyát, és az idén is így lesz sok-sok ajándék kiosztásával.

A legnagyobb esemény, aminek a szervezésében részt vettem, a Tűzoltóköszöntés  volt, amit először 2017 májusában rendeztünk a Magyar Várban. Tizenkét civil szervezet együttes részvételével  majálisoztunk, jó hangulatban. Nagy segítségünkre volt a Magyar Vár gazdája, Herpai Sándor, akit én ekkor ismertem meg. Nagyvonalú házigazdának bizonyult, és a szervezésben is jó tanácsokkal szolgált nekem. Bár 2018-ban már a Papkertben rendeztük, az első alkalom jó szervezettsége után már megfelelő tapasztalattal tudtuk megrendezni újra. Számomra örökké emlékezetes marad a jó élmény, hogyan lehet együtt dolgozni közös célokért nagyon különböző emberekkel. Sokat segített a Kertbarátok részéről  Vicsotka Mihály, a Lokálpatriótáktól Potzta Béla, a Pomáz Barátai Társaság részéről pedig Ozorai Magdi. Az idei papkerti tűzoltó köszöntésünk sikere pedig nagyban múlt Babos Rezső (PBT) támogató munkáján.

Másfél éve alakult meg a Közösen a Városunkért Egyesület, Hardi Péter vezetésével. Azóta ők jelentik nekem a stabil hátteret,  amire mint képviselőnek szükségem van.

Nem bántam meg hogy képviselő lettem, a sok nehézségért és kellemetlenségért bőven kárpótol, hogy nagyon sok érdekes és szimpatikus emberrel ismerkedtem meg. Közülük sokan jó barátaim lettek, és Pomáz ügyes-bajos dolgait is jól ismerem. A jövő évben felálló új testületben már én is tudok segíteni az új képviselőknek, és fogok is! Akár benne leszek a következő testületben, akár nem!


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük