Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Kerékpárút Pomázon! 2.0

A Kerékpárút Pomázon! cikkünk folytatása:

A  Tiszolczy-telepen lakók kérdéseit az ott lakó – tehát érintett – Matus László foglalta össze a polgármesternek:

Tisztelt Vicsi úr!
Mivel levélben válaszolva kívánják „megoldani” a tiltakozást, leírom a felmerült kérdéseket:
1. Miért nem tájékoztatják az itt lakókat a tervezett változásokról? Miért rémhírekből és utólag kell dolgokat megtudni?
2. Ha ettől nem lesz nagyobb a kerékpárforgalom / volt, aki ezt mondta / akkor minek, idáig is békésen el tudott kerékpározni erre, aki akart?
3. Az aláírásgyűjtés egyik kitalálója elment a családdal biciklizni a már meglévő kerékpárútra, ahol mellig érő a gaz és két biciklije is defektes lett az ott lévő tüskéktől. 4. Bihari János utcában lakók: hol fognak parkolni? Hol fog megállni a ki vendégségbe jön hozzájuk? / van, aki nem tud beállni a telkére mert olyan a ház elhelyezkedése, kerékpárúton pedig nem parkolhat/
5. Beethoven utcában lakók: hol fognak megállni, ha az út egyik felén kerékpársáv lesz. Hol fog megállni a ki vendégségbe jön hozzájuk? Hol fog megállni a ki a boltba jön vásárolni, aki a szabóhoz jön? Így is nagy a forgalom -főleg amikor színházasdit is játszanak a filmgyárban – már így is alig lehet elférni.
6. Táncsics M. u.: Hol fog megállni a ki a boltba jön vásárolni? Mi lesz a kialakított kapubejárókkal? Hol fog parkolni, aki idáig a kapubejárókban állt? Mi lesz a zöld felületekkel, a meglévő fákkal /kivágás, csonkolás/? Mennyire nő a balesetveszély /beláthatatlan kereszteződések és a kerékpárúton száguldó kerékpárosok /.
7. Mi lesz a vasúti átjáróban /megállítják a vonatot is, esetleg valami jelzőlámpa vagy trükkös biciklisátengedő/?
8. Magyar utca: Az utca már így is embertelenül keskeny és túlzsúfolt. Hol fognak parkolni az itt lakók? Ha a kerékpársáv miatt a kerékpáros „nyeregben érzi magát” hol és hogy fogják kikerülni az autósok és járda híján a gyalogosok?
9. Hogy jutnak át a kerékpárosok a főúton / főleg csúcsforgalomban/?
10. Aztán végigmennek a Huszár úton és vége a kerékpárútnak. Itt hova fognak eltűnni?
És végül honnan gondolják Önök, hogy a kerékpárosok bemennek majd ezekbe a kis utcákba az helyett, hogy végigmennek a főúton, ahogy idáig is, mivel a versenyszerű kerékpárosoknak idáig is az volt a bajuk, hogy nem száguldozhatnak 80-al pl.: a 11-esen. / itt sem az volt a reklamációjuk tárgya, hogy újítsa fel valaki a 11-es mellett nekik épített kerékpárutat, hanem az, hogy ők száguldani kívánnak a főúton, mert, hogy ők gyorsan tudnak menni.
Persze ezen félelmeinkre lehet, hogy megvan a jó és megnyugtató megoldás, de mivel senki, a legkisebb mértékben sem tájékoztatta az itt lakókat ezért alakult ki ez a tiltakozás. Végére pedig engedje meg nekem, hogy leírjam, nem önző kekeckedés miatt írom le a problémáinkat. Ha jól gondolom még mindegyiknek megvolt az alapja. Annak is amit volt kedves megoldani /pl.: a Bacsó B. u. javítása/ és annak is amit nem /pl.: a Beethoven utcai hídról hiányzó és szerintem balesetveszélyes korlátelem /. Amennyiben úgy gondolja írjanak levelet /bár ez nem oldja meg szerintem az itt lakók által felvetett problémát / de jobban szeretnénk, ha meg egyszer átgondolnák és esetleg megváltoztatnák a tervezett kerékpárútra adott szavazataikat.
Tisztelettel:
Matus László


A polgármester válasz, amit mindenki megkapott, aki aláírásával fejezte ki nemtetszését a megkérdezésük nélkül hozott döntésről:


Matus László válasza a polgármesternek:

Tisztelt Polgármester úr!
Semmitmondó, kérdéseinkre és a felvetett problémákra nem válaszoló levelét megkaptam. Kb. erre számítottam. A tervezett kerékpárúttal továbbra sem értek egyet és továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy az felesleges, aki idáig kerékpárral jött a kerékpárút nélkül is elkerekezhetett / akár a lerajzolt útvonalon is/. Ha pedig nem adnak támogatást valamire, ami jó és amire eredetileg kértünk akkor nem kell csak azért pályázni a rosszra, hogy a zsebükben legyen a pénz!
A telepen egyébként igen nagy a felháborodás és bár ismerve az embereket, elteszik szíves válaszát és elmormogva a bajuszuk alatt, amit gondolnak nem fognak válaszolni, de azért tudjon róla, hogy megvan a véleményük az önkormányzat hozzáállásáról. Én már nem kívánok ezzel foglalkozni ,de majd a választáskor bizonyosan eszembe jut a választókörzet iránti hozzáállása /mint választott vezetőé/ és természetesen mint polgármesteré is.
Tisztelettel:
Matus László


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Kerékpárút Pomázon! 2.0” bejegyzéshez

  1. Nagy István avatar
    Nagy István

    SZÁNDÉKOSAN MEGHAZUDTOLÓ A JEGYZŐI VÁLASZ EGY LAKÓ LEVELÉRE!
    Így is kezdhetném, ha nem tartanám ezt arrogánsnak. Az önkormányzati „tájékoztató” nem válaszolja meg a KÉRDÉSKÉNT! felvetett problémákat, viszont „valótlan és félinformációnak, valamint ezeken alapulóknak” tartja. A kijelentés indoklása a továbbiakban is hiányzik, a kérdések ott lógnak a levegőben, mint csonkolásra váró ágak. Ettől nem lett senki okosabb, de elérte célját, az érdemi válasz helyett az aláíró közösség megkapta, amit érdemelt! Félinformációkra félválaszt! Tessék mondani, ki fogja megnyugtatóan egésszé tenni a problémára adott feleletet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük