Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Köszönjük

Mi, pomázi hármas választókörzetbeli síkban lakók, köszönjük szépen Vicsi László polgármester úr és Sarkadi Attila képviselő úr fáradozását.
Köszönjük, hogy Vicsi László polgármester úr Sarkadi Attila képviselő úr támogatásával eladta a zeneiskola feletti telkeket, és ott végre lakások épülhetnek, és nem óvodai, esetleg iskolai célra használják.
Ezen kívül köszönjük polgármester úrnak és a képviselő úrnak azt is, hogy a telkek kialakításánál figyelembe vették, hogy ne lehessen arra átjárni.
Köszönjük még Vicsi Lászlónak és Sarkadi Attilának, hogy a közművesítés állítólag mindnyájunk közös pénzéből történt, és nem az új beköltözők finanszírozták.
Köszönjük a polgármester úrnak és a képviselő úrnak a profi módon megoldott tájékoztatást, melynek következtében sokáig találgathattuk, mi történik itt.
Köszönjük Vicsi László, Sarkadi Attila és a jegyző asszony mindenre kiterjedő odafigyelését, mellyel sikerült a lakosok jelentős részének több napon át kalandparkot teremteni a reggeli óvodába, munkába járáskor, és délután is.
Köszönjük a polgármester úrnak és a képviselő úrnak azt is, hogy végig figyeltek ránk, és érdekünkben próbálták a legtovább nyújtani ezt az élményt.majdnemkész
Köszönjük Vicsi Lászlónak és Sarkadi Attilának, hogy egy pillanatra sem inogtak meg abban az elhatározásukban, hogy még megzavarhatna minket, ha a kastély gazdasági bejárati kapuját a munkálatok idejére kinyitnák.itt miért nem
Köszönjük azt is a polgármester úrnak és a képviselő úrnak, hogy észlelték: ezen a környéken minden tökéletes, csak a zeneiskola feletti járda közművesítésre kijelölt szakasza szorul felújításra, és ezért haladéktalanul intézkedtek és összetörették a járdát.index
Köszönjük azt is Vicsi Lászlónak és Sarkadi Attilának, hogy feltörés után úgy döntöttek, figyelembe veszik a lakosok igényét, és az Önkormányzat a képviselő közbenjárása, kérése alapján valósítja meg a felújítást a járdának azon a rövid szakaszán, amit feltörtek csatornaépítés miatt.régi
Köszönjük a polgármester úrnak és a képviselő úrnak azt az odafigyelést, mellyel megszüntették a zeneiskolai kerítés lábazatát, ezzel utat nyitva a domboldalról lezúduló csapadékvíznek a zeneiskola épülete felé.sár
Köszönjük még Vicsi Lászlónak és Sarkadi Attilának, hogy mindezt csak és kizárólag a mi érdekünkben tették.
Ilyen, a megoldások (-ra fogékony) ember(r)e van szükség, és olyanra, aki tovább (vezet) a tisztesség útján, hogy a mi pénzünkből épült járdákat és egyéb létesítményeket hálásan köszöngethessük.
Apropó! Szabad lenne, kérem tisztelettel, arról is tájékoztatni: Mennyibe került mindez a mi pénzünkből nekünk?


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Köszönjük” bejegyzéshez

 1. Nagy István avatar
  Nagy István

  Kedves Lujó!
  Légy szíves desifrírozni is a szöveget, hogy én-mint gyengébb- is megértsem, mit akarsz kérdezni!
  A levél ilyetén stílusára csak „azanyádúristenit” válaszok jönnek, amelyek elfedik a válaszokat, tévedéseket, rosszul informáltságot. Szóval kérnék e mellé egy „lefordított” változatot is, úgy, ahogyan Te látod!
  István

 2. Pásztor Lajos avatar
  Pásztor Lajos

  Kedves István!

  Kérésednek megpróbálok eleget tenni, és részletesebb, pontosabb tájékoztatást adni. A Köszönjük című írás kiváltó oka az a rövidke hír, ami megjelent a Városunk Pomáz oldalán hivatalos tájékoztatásként:
  „JÁRDA FELÚJÍTÁS!
  Pomáz Város Önkormányzata a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Művészeti és Rendészeti Szakközépiskola és a Mesevár Tagóvoda közötti rossz állapotban lévő járda egy szakaszát felújíttatja.
  Az Önkormányzat a lakossági kérések és a terület önkormányzati képviselője, Sarkadi Attila közbenjárása, kérése alapján valósítja meg a felújítást.”
  Később némi pontosítással:
  „Pomáz Város Önkormányzata a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Művészeti és Rendészeti Szakközépiskola és a Mesevár Tagóvoda közötti rossz állapotban lévő járda Damjanich utcához közelebbi szakaszát felújíttatja…”
  Ebben a rövid hírben, valamint annak a kb. 50 m-es járdaszakasznak az építési körülményeiben állatorvosi lóként majdnem minden benne van.
  Eleve hibás a helyszínmegjelölés. Pontosítás után még mindig hibás, mert a Sasi és az óvoda között egy cm-nyi szakaszt sem csináltak. Összesen 50 méteres szakaszról van szó, ami a gyalogút 1/3-a. Egy ilyen csöppnyi munkálatért nem kellene az udvari krónikást mozgósítani. És akkor itt a kulcsmondat: ”…Az Önkormányzat a lakossági kérések és a terület önkormányzati képviselője, Sarkadi Attila közbenjárása, kérése alapján valósítja meg a felújítást.”
  Lefordítom: Van egy közel 150 m-es járda, mely keskeny közként biztosítja Pomáz központja felé a gyalogos közlekedést a Messelia keleti oldalán lakók számára, és ennek egy 50 méteres szakaszát a képviselő úr közbenjárása, kérése miatt felújítják. Miért? Azért, mert az önkormányzat eladta az itt lévő telkeket, és a telkeket csatornázni kell, ezért ezen az 50 méteres szakaszon feltörték a járdát azt rossz állapotban lévőnek titulálva.. (Ezzel hosszú időn keresztül, arra kényszerítették a gyalogosokat, hogy jelentőset kerüljenek.) Június közepén elkezdődtek a munkálatok, melyről július 13-ig semmi tájékoztatást nem adtak. Kértük, hogy a munkálatok idejére a zeneiskola és a kastély oldalbejáróját nyissák meg gyalogos közlekedés céljára. A válasz az volt, nem akarják, mert akkor esetleg máskor is kérnénk. Megjegyzem, a mai napig, több mint egy hónapja a zeneiskola kerítése az érintett szakaszon le van bontva. A munkák a feljáró kivételével egy hónap alatt elkészültek. A hiányzó szakaszon eső után kaland volt babakocsit áttolni vagy mozgássérült járművel közlekedni. Tájékoztatás meg semmi, illetve annyi, hogy ezt a munkát a képviselő úr közbenjárására valósítják meg.
  Miért, különben a mai napig ott állna a feltört járda?
  Az önkormányzat a telkek eladásakor szükségszerűen elvégzendő feladatot vállalt. A normális az lett volna, ha a lakosokat tájékoztatja a várható közlekedési nehézségekről, ha segítségképpen – ameddig nem lehet használni az útszakaszt — kinyittatta volna a kastély Vasvári Pál utcai felső kapuját, és a lehető legrövidebb idő alatt elvégeztette volna a munkát. Mondom, ez lett volna a normális híradás, hozzáállás.
  Az új járdát a kerítés lábazatával egy szintbe hozták, így egy nagyobb esőzés után a víz a zeneiskola felé akadálytalanul folyhat. Egy szakaszon már most megsüllyedt a járda.
  Most még reménykedni lehet (?), hogy a hibákkal „felújított” járdát nem veszik át addig, amíg azokat ki nem javítják.
  Hogy miért lett ennek az ironikus cikknek a címe, témája a „Köszönjük”? Azért, mert a Városunk Pomáz oldal hírmegfogalmazásai azt sugalmazzák, hogy mindazért, ami végbemegy a városban akár a mi, akár EU-s pénzből, nekünk köszönetet kell nyilvánítanunk, hálát kell éreznünk. Ez nem helyes. Miért kéne nekik köszöngetnünk mindezt? Ha jól dolgoznak, a választáskor rájuk szavazunk, ha nem, akkor…

  Akit a téma még mindig érdekel a járdaépítés és telkek ügyében, további információt itt találhat:
  Városunk Pomáz: július 13. Járda felújítás
  http://www.pomaz.hu/hirek/1570/jarda_felujitas
  A mi Pomázunk: június 27. Csatornaépítés
  http://www.facebook.com/1685924418295516/photos/a.1685932218294736.1073741828.1685924418295516/1775839795970644/?type=3&theater
  A mi Pomázunk: július 04. Elkezdődött a járda helyreállítása
  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1778388615715762&id=1685924418295516
  A mi Pomázunk: július 13. Tájékoztatás vagy hazugsággyártás?
  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1781843498703607&id=1685924418295516
  A mi Pomázunk július 20. Meglepetés
  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1784527258435231&id=1685924418295516
  Lujó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük