Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Különös egybeesések

Mint tudjuk, tavaly nyáron pályázati pénzből megcsinálták a Mátyás suli pályáját. 20 millióhoz 5 milliót a város adott hozzá. Zárt meghívásos pályázat volt. Magyarul: ilyenkor a pályázat kiírója keres három céget, akikről feltételezhető, hogy meg is tudják csinálni a munkát. Pomázon ez a személy (a pályázat kiírója) a polgármester. Keresett is három céget. Persze ilyenkor sumákéknál az szokott lenni, hogy van egy cég (a jövendő győztes), akivel a színfalak mögött letárgyalnak mindent, és ő szerez maga mellé még két-három másik jelentkezőt alibiből.
Ilyenkor előre lebeszélik a feltételeket, mert a másik két-három alibiből beszervezett cég biztos rosszabb ajánlatot fog adni. Mindez törvénytelen, de nagyon nehéz bizonyítani.
Pomázon a közbeszerzés miként történt?

Nyert a város vezetése által preferált cég, a Tactical Word. A vesztes két pályázatot az E.M. Sol Kft. és a Nivo Tech Hungary Kft. adta be. Eddig rendben is van a dolog.
Viszont a nyertes szentendrei cég képviselőjeként R. Levente volt megadva. Levente elérhetőségének meg Szentlászlói út 147/A szerepelt. És minő véletlen, az E.M. Sol Kft-nek is ugyanez a címe. Ugye senki sem gondolja, hogy ez csak véletlen? Nézzük a harmadik céget! Erről keveset tudunk. A cégbíróságon az derült ki róla, hogy informatikával, irodatechnikával foglalkozó alapvetően kereskedő profilú cég. Aztán találtam egy iratot, melyben a Nivo Tech Hungary képviselőjét, K. Tamást értesítik ki a győztes cég címén Érdekes kavarodás, keveredés, egybeesés. Egyébként ez a Nivo T. H. Kft pont olyan, mint amiről a polgármester feltételezheti, hogy sportpályát tud építeni. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mára már van sporteszköz árusításra is tevékenységengedélye, de ez még a pályáztatáskor nem volt meg.)
Most akkor ezek után mire lehet gondolni?… Mindhárom cég kapcsolatba hozható egymással. Ezeknek az alibi cégeknek semmi tényleges kapcsolatuk sincs pályaépítéssel. Ráadásul az egyik vesztes cég referencia munkának egy olyan helyen lévő játszóteret adott meg, ahol nincs is játszótér.(!) Nyugodtan megtehették, tudhatták, úgysem ők nyernek.
Ezen felül  feltételezhető, hogy a nyertes cég több milliós fiktív munkát számolt el összejátszva a helyi hatalommal.
Van vagy lehet ennek az ügynek büntetőjogi következménye.
Nem hiszek benne, hogy a magyar rendőrség pártatlanul tenni fogja a dolgát ebben az ügyben, és elegendő bizonyítékot szed össze egy vádemeléshez. Ha mégis lesz ennek az ügynek jogi felelőse, az talán egy hivatalnok lesz…
Viszont van az ügynek erkölcsi oldala is. Erkölcsileg felelős, aki a közbeszerzés lebonyolításáért felel, aki a hivatal működéséért felel, aki mindnyájunk adóforintjaiért felel, aki a városért felel, és az általunk megválasztott képviselők közül azok , akiknek mindezek a tudomásukra jutottak, és mégsem tettek ellene semmit. Tehát, hatalmas politikai felelősség terheli a Pomázt vezető Fideszes képviselőket. Többségük tisztességét mostanáig nem vontam kétségbe, de az ez ügyben tanúsított eddigi magatartásuk kijózanítóan elkeserítő.
Külön megemlítem (bár egybemoshatnám) a két jobbikos képviselőt, kik az ellenzékiségük feladásával támogatják Pomázon a korrupciók, a mutyik lehetőségét, és ezzel a magatartásukkal szembefordulnak saját pártjukkal és hajdani megválasztóik többségével is.
A továbbra is ellenzéki kontrollként dolgozó másik két képviselő rendszeresen szót emel a visszásságok miatt, ám legtöbbször falakba ütközik.
Ilyen és ehhez hasonló ügyekkel válik szeretett Pomázunk fokozatosan és menthetetlenül a mutyik, a panamák városává. Ha hagyjuk.

 

A pályáról szóló alapírás:

https://www.pomazicseresznye.hu/pomazi-cseresznye/hova-tunt-a-gyerekeknek-szant-penz/

A jegyző válaszára írt viszontválaszom:

https://www.pomazicseresznye.hu/kozelet/valasz-a-jegyzo-valaszara/#more-3820

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük