Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Lakossági fórum az 5. választói körzet lakóinak

Június 13-án nagy meleg volt, amikor megtartottuk a művelődési házban a Közösen a Városunkért Egyesület következő lakossági fórumát. Leidinger István független polgármester jelölt bemutatkozott az érdeklődő közönségnek, és egyúttal engem is bemutatott, mint a választókörzetben induló képviselő jelöltet.

A hőség ellenére sokan eljöttek meghallgatni bennünket, leginkább a régebbi lakóközösségekből, sokan olyanok, akik jól ismerik Őt személyesen. De voltak, akik most ismerkedtek meg vele, korábban csak a cikket olvasták a Pomázi Cseresznyében, ahol bejelentette indulási szándékát.

Részletesen beszámolt szakmai és magánéletéről is. Elmondta, megindult a negatív kampány ellene, hazugságokat, rágalmakat terjesztenek róla. Aljas eszközökkel családját sem kímélve támadják.

Mi nem állunk be ebbe a sorba, az egyesület tagjai mindig ügyeket vizsgáltunk, és a pomáziak, a köz érdekeit védtük az önzéssel, és szakszerűtlenséggel szemben.

Ettől eltekintve egy jó hangulatú beszámolót tartott, sok sikeres munkáról számolhatott be, amit Pomázon végzett az elmúlt 30 évben. A rendszerváltás után újraszervezte és magas szakmai színvonalra emelte az önkéntes tűzoltóságot. Ehhez hozzátartozott a tűzoltóság épületének felépítése, korszerű gépekkel és járművekkel való felszerelése is. Részt vett a sikeres várossá válási pályázat megírásában, amire nagyon büszke, és végigmenedzselt több árvizet, mint tűzoltó parancsnok.

Egy hozzászóló kifogásolta a pártokkal való egyeztetését. Ismerve Leidinger István határozott személyiségét, sem a pártok, sem más érdekkörök nem tudják rossz irányba befolyásolni. Túlzottnak tartom a pártok befolyásától való félelmet . Én mint képviselő a Lokálpatrióták színeiben, és több párt támogatásával kerültem be a testületbe. Pomázon egyedül az MSZP-nek van szervezete, ahol azt kérték tőlem, időnként számoljak be képviselői munkámról. Ezt meg is tettem, és csak köszönetet és biztatást kaptam tőlük. A többi párt éves beszámolót várt tőlem, és azt hogy dolgozzak a helyi ügyek átláthatóságán, a lakosság tájékoztatásán. Ezek jó tanácsok voltak, igyekeztem ennek megfelelni, komolyan venni képviselői feladataimat.

Kérdezték a polgármesteri programjáról is, amire felsorolt néhány fontos dolgot, mit kell majd megváltoztatni. Lesz főkertész, egy ekkora városnak már szükséges. Fa katasztert fognak összeírni, értékeink, a fák számbavétele, és rendszeres gondozása érdekében. Folyamatos bejárások lesznek, hogy ellenőrizzék az utak állapotát, az eső, a vihar és egyéb károk esetén a kisebb hibákat így azonnal ki lehet javítani. 24 órás szolgálatot kell megszervezni a városban, legyen hol bejelenteni a problémákat. Úthiba, közvilágítás hiánya stb. A problémákat fel kell térképezni, és sorba rendezni fontossági sorrendben.

Jó hangulatú beszélgetés volt. Sokan még a ház előtt is tovább beszélgettek este 8 után, és azt hiszem, mindenki elégedetten ment haza.

Júliusban a 3. választói körzetben folytatjuk.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük